Tapolca

2012.03.29. 08:02

Gyógyhely lehetne Tapolca

Tapolca - Az önkormányzat a város és térsége turizmusának hosszú távú fejlesztése érdekében szeretné a város egyes részeit gyógyhellyé minősíttetni.

Szijártó János

A cím elnyerésével Tapolca hivatalosan is bekerülne a gyógyturizmus élcsapatát alkotó, 13 magyarországi települést számláló gyógyhelyek csoportjába.
 
Ahhoz, hogy egy település, vagy annak egy része gyógyhely lehessen, számos kritériumnak (természetes gyógytényező, tiszta levegő, alacsony zajszint) kell megfelelnie. A  kérelmet már  beadták, az ÁNTSZ keretein belül működő gyógyhelyi és gyógyfürdőügyi főosztály dönt a minősítés odaítéléséről.
 
A közzétett tájékoztató alapján Tapolcán a Malom-tó és gyógybarlang környéke nyerheti el a gyógyhely minősítést, a végleges határokat pedig  az illetékes hatóságokkal egyeztetve  határozzák meg. A döntés-előkészítő tanulmányt a képviselő-testület áprilisi ülésén vitatja meg. Ennek támogatása, elfogadása esetén a megkezdett folyamat befejezésével, Tapolca városa előreláthatóan 2013 tavaszán szerezheti meg a gyógyhely címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!