Szigliget

2016.11.08. 17:49

Őshonos fákért rajzoltak

Szigliget - A helyi iskola diákjai régi gyümölcsfa fajtákat honosítanak meg az intézmény udvarán.

Tóth B. Zsuzsa

A Szigligeti Táj- és Településvédő Kör rajzpályázatot hirdetett a helyi általános iskola tanulóinak a község természeti értékeinek bemutatására. Az alkotásokat kiállítotték, díjazták, majd elárverezték, a befolyt összegből pedig a napokban olyan régi magyar gyümölcsfa fajtákat vásároltak, melyek nem igényelnek permetezést és tanítási időben érnek, hogy a jövő iskolásai fogyaszthassák azokat. A gyümölcsfákat már el is ültették a gyerekek a programsorozat ünnepélyes zárása keretében az iskola udvarán

Hadnagy Adrián, Mező Zsófia, Bellér Péter, a hetedik osztály tanulói ültetik a fákat (Fotó: iskola)

Az ültetés előtt a felsős diákok kiásták a gödröket, majd az iskola diákjait és tanárait Benkő Katalin intézményvezető és Demeter Éva, a Szigligeti Táj- és Településvédő Kör elnöke köszöntötte. A diákok Dér Krisztina tanárnő irányításával gyümölcsfákat idéző dalokat énekeltek, majd Csák Enikő tanítónő olvasott fel egy rövid verset. Miután minden osztály kiválasztotta a gyümölcsfáját, elültették azokat. Így kerültek az iskola épülete köré a település természeti értékeire felhívó rajzpályázat kapcsán régi magyar gyümölcsfa csemeték, amelyek remélhetően néhány év múlva kóstolót is adnak már.

Címkék#szigliget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!