Szigliget

2016.11.23. 16:45

Remélik, hamarosan balatoni halat is ehetünk az éttermekben

Szigliget - Első alkalommal szervezte meg a közelmúltban a Balatoni Szövetség azt a találkozót, ahol összehívták a tó körüli önkormányzatok és szervezetek vezetőit, a térség országgyűlési képviselőit, a helyi turisztika és média képviselőit.

Civil Tudósítónktól

Ahogy Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke és a házigazda község polgármestere fogalmazott, a találkozó célja a Balaton vezetőinek közös gondolkodása, partnerségük kialakítása volt.

A szigligeti Esterházy-pincében megrendezett eseményre érkezőket köszöntő szigligeti polgármester ki-emelte a tó körüli szervezetek és önkormányzatok közös, összehangolt munkájának fontosságát.

Raposa Lajos tálalja a halászlevet a balatoni vezetők elé

Fotó: Balassa Dániel

Külön megemlítette a gasztronómiát mint a rendezvény egyik fő mozgatórugóját, majd átadta a szót Fenyvesi Zoltánnak, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnökének. Utóbbi a tavat érintő legfontosabb pályázatokról ejtett szót. Őt Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke követte, aki a kormány Balaton-programjához kapcsolódó forrásokat ismertette, kiemelve, hogy jó pályázatokkal komoly eredményeket lehet majd elérni ezek lehívásában. A rendezvény további részében a házigazda településvezető által fogott balatoni pontyból készült halászlé került az asztalra, melyet Töreki Zoltán és Czilli Károly készített.

Ezzel kapcsolatban a felszólalók reményüket fejez- ték ki, hogy hamarosan legálisan beszerzett balatoni halat is fogyaszthatnak majd a térség éttermeiben a vendégek.

 

Balassa Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!