Szigliget

2014.10.15. 15:35

Süllőfesztivál négy napig a strandon

Szigliget - A hagyományos Süllőfesztiválnak idén október 23-ától négy napon át ad helyet a strand.

Tóth B. Zsuzsa

Az első nap a hagyományőrzés jegyében zajlik, délelőtt jurtaépítés és középkori lovagsátor-építés várja a vendégeket, délben a Gyepű Farkasai honfoglalás kori életmód-bemutatót tartanak, valamint élő történelemórán rovásírást tanítanak. A kaposvári Fekete Sereg Lovagrend páncélos haditorna-bemutatója indítja a délutáni programokat, a Hunting Íjász Baráti Kör angol hosszúíj-bemutatót tart, bárki kipróbálhatja a középkori fegyvereket, íjat, kardot, buzogányt, kelevézt, csatacsillagot. Végül aznap popzenével ötvözik a hagyomány Kovács Nóri koncertjével. Pénteken Szentes város napján 11 órakor Kamonkő-túra indul a strand bejáratától Demeter Éva vezetésével.

A süllőfesztiválon finom étkeket és italokat kínálnak (Fotó: Balassa Dániel)

A fesztivált 13 órakor nyitják meg hivatalosan, haláldással, a Szigligeti Gyöngyvirágok néptánccsoport, a Pengető citerazenekar fellépésével. Bemutatkozik a Jövőnkért néptáncegyüttes Indulj el egy úton... című műsorával, a Zenével a rákos gyermekekért Alapítványtól Seres Antal és tanítványai könnyűzenei műsort adnak, majd fellép a Creative Sound System, Fülöp Ádám pedig a jazzkedvelőket szórakoztatja. Szombaton újra lesz Kamonkő-túra a strand bejáratától, majd délben jó ebédhez szól a nóta az Esterházy Fesztiválzenekarral, aztán Rosta Géza gyermekműsora várja a kicsiket, fellép a Kalimutu Jazz Band, cigány táncokkal érkezik a Kinizsi Táncegyüttes. A zongora és én címmel 17 órától Nyári Károly és lányai, Nyári Aliz és Edit koncertje vár mindenkit. Vasárnap déltől jó ebédhez szól a nóta újra az Esterházy Fesztiválzenekarral, fellép a Főnix Együttes, a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar és 15 órakor zárásként a Fonográf-emlékzenekar ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!