A szerkesztő ajánlja

2017.04.02. 17:56

Kati válaszol - Hallgassak vagy szakítsak?

Tanácsok Katitól.

Napló információ

Kedves Kati! Már nyugdíjaskorunkban, egyedülállóként találtunk egymásra a párommal. Nem lakunk együtt, de szinte mindennap találkozunk, közösek a programjaink, sőt, családtagjaink is megismerték egymást. Így, mint derült égből a mennykő, úgy ért a hír, hogy a párom fenn van az internetes társkeresőn. Hallgassak vagy szakítsak? Ez a kérdés foglalkoztat már hetek óta.

Kedves olvasónkat hetek óta kétségek között tartja egy hír, és úgy érzi, késői boldogságára árnyék vetült. Keveset tudunk arról, hogyan találtak egymásra, és azt sem írta meg, hogy a hír, amely olyan érzékenyen érintette, hogyan jutott el önhöz. Tudom, hogy nem könnyű átélni a bizonytalanságot, a bizalom megrendülését, de kérem, próbáljon velem gondolkodni, hátha könnyebb lesz a választ megtalálnia. Először is tisztázza magában, hogy a hír megbízható forrásból érkezett-e. Mindig lehetnek mások boldogságára féltékeny barátnők, „jóakarók”, akik szívesen rombolják mások életét. Ha nem ez a helyzet, akkor léphetünk tovább.

Ha társkeresőn ismerkedtek meg, akkor talán párja elfelejthette magát törölni. Az is lehetséges, hogy megismerkedésük előtt már próbálkozott ezzel a sokak által használt és nem ördögtől való megoldással, vagy éppen az új kapcsolatában visszanyert érzelmi biztonságban, „napsugár fiúként”, csak a kíváncsiság vagy az önbizalom hiánya vitte az internet felé. Bár társkeresőnek hívják az oldalt, egy cseppet sem biztos, hogy mindenki társat keres.

Bármi lehet is az ok, csak akkor tudhatja meg, ha a kérdést annak teszi fel, akit illet. Kérdezzen, de tapintattal, vádaskodás nélkül, hogy valóban választ kapjon. Végül egy pszichológus, Feldmár András gondolatát idézem: „Óriási bátorságra van szükség ahhoz, hogy megmaradjon az őszinte, szabad megnyilvánulása mindkét embernek, akár barátok, akár szeretők.” Legyen így önökkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!