A szerkesztő ajánlja

2017.02.05. 15:47

A mi hálózatunk

Ha naponta legalább háromszor nem cseng a telefonom, már hiányérzetem van.

Barta Éva

Széles baráti körömből gyakran be-bejelentkeznek a na mi újság, mi van veled kérdéssel. Ilyenkor megbeszéljük a napi híreket, a ki mit olvas és a kivel mi történt, na persze azt is, hogy mit veszel fel a holnapi programra, és hogy éppen hol van leértékelés, és természetesen a fronthatás is szóba kerül Egy biztos: soha nem vagyunk téma hiányában.

A korosztályunkról szóló híreket böngészve most szembesültem azzal, hogy mi ily módon egymás között létrehoztuk a most divatos önkéntes társalkodóhálózatot. Már több városban az önkormányzatok támogatásával ugyanis megszervezték azokat a csoportokat, amelyek önkéntes tagjai rendszeresen beszélgetnek egyedül élő idős emberekkel. Felkeresik őket személyesen is, együtt töltenek egy-egy órát. A hálózat tagjait pszichológus készíti fel a beszélgetésre, hiszen az időskornak vannak olyan pszichés sajátosságai, melyekkel tisztában kell lennie az önkéntesnek. A szakemberek szerint a társalkodók lassíthatják a depressziót, a szellemi leépülést.

Persze az a legjobb, ha a társalkodói hálózat maga a baráti kör, de ha ez nem alakult ki, hát próbáljunk egy kicsit rásegíteni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!