Szentkirályszabadja

2017.06.27. 13:05

Én csak festegetek - Kiállítás nyílt a Nemzedékek Házában

Szentkirályszabadja – Farkas Györgyné Ketti munkáiból nyílt kiállítás szombaton a Nemzedékek Házában.

Rieger Zsanett

Korbacsics Edit, a Nemzedékek Háza vezetője elmondta, ez már nem az első kiállítás ezen a helyszínen. Mindig az a jó program, amit az emberek kezdeményeznek, ezeket próbálják támogatni, tette hozzá.

Az alkotóról megemlítette, Farkas Györgyné Ketti negyvennégy éve él a faluban, festeni nem tanult, öt éve, nyugdíjba vonulása óta foglakozik vele. Elvarázsolták a színek, a kerámia, az anyagok szeretetét bátyjától tanulta. Az alkotó magával kapcsolatban megemlítette, Varga Ilonaként anyakönyvezték, de a faluban mindenki csak Kettiként ismeri. 2012 telén vágott neki a festésnek.

Az alkotó, Farkas Györgyné Ketti
Fotó: Rieger Zsanett

A kiállítást Horváth Henrietta, a helyi általános iskola rajztanára nyitotta meg, aki elmondta: Szent Iván éjjelén csodák történnek, és ez a kiállítás is ilyen.

Ha körülnézünk, káprázatos színek és tájak jelennek meg. Kifejtette, ez egy intim világ, hiszen az alkotó a legbelsőjét fejezi ki, és a képek egy boldog lelkiállapotot tükröznek. Annyi szép harmónia, szín árad, hogy az élmény megéri- zárta sorait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!