Szentimrefalva

2017.07.28. 16:30

Visszatértek szülőhelyükre az elszármazott szentimrefalvaiak

Az ország minden tájáról érkeztek egykori szentimrefalvaiak az elszármazottak találkozójára a minap.

Tisler Anna

A meghívottak örültek annak, hogy szülőfalujuk számít rájuk, bár ők már máshol élnek. A szervezők a sportpályán állították fel a színpadot, a sátrakat. A távolról érkezőket és a meghívottakat ebéddel és estig tartó kulturális műsorral, beszélgetéssel, vidám együttléttel várták. Zalavölgyi László polgármester a község életéről szólva elmondta, hogy jelenleg 216 állandó lakosa van a településnek, amelyet öttagú képviselő-testület vezet. A község tagja a Szent Imre nevet viselő települések közösségének. Minden évben fejlesztenek, azon dolgoznak, hogy növeljék a népességmegtartó erőt, és a lakosok érezzék jól magukat. A helyi kötődésű lakásvásárlók vagy építkezők anyagi támogatást kapnak. Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, a népesség megtartásában fontos, hogy a lakosok helyben vagy a közelben találják meg a megélhetésüket. A térségben felére csökkent a munkanélküliség.

Sokan elfogadták a meghívást az elszármazottak közül, az ország minden tájáról érkeztek vendégek
Fotó: Tisler Anna

A délutáni műsorban Dankó Szilvia, a sümegi néptánc- és hastánccsoport, Páli Petra tánckara, a Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület, a csabrendeki Kid Dance, valamint a helyi énekes, Zámbóné Farkas Nóra szerepelt, majd bemutatóval egybekötött előadást tartottak az Úrkúti Csillagászati Klub tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!