Szentgál

2017.04.23. 19:35

Közelebb kerültek a mesekönyvekhez - A kicsik az állatos kiadványokat szeretik

Szentgál - A mesén keresztül kiderül, hogy van-e könyv otthon. Amelyik kisgyereknek olvasnak a szülei, az az óvodában is türelmesen, nyugodtan végighallgatja, amikor mesélünk. Akit csak a tévé elé ültetnek, annak nincs így türelme - mondta Tamás Attiláné óvónő.

Molnár Sándor

Évente egy alkalommal a Fenyves Óvodába járó apróságok felkeresik a könyvtárat. Ilyenkor megtanulják azt, hogy hogyan bánjanak a könyvekkel és hogy miért fontos a könyvtár. Megismerkednek a könyvkínálattal és a kölcsönzési lehetőségekkel. A könyvtárlátogatáson a gyerekeknek elmondták, hogy a papír megjelenése előtt, hogyan készült régen, bárány- vagy kecskebőrből a könyv, és milyen nehéz volt abban az időben előállítani és tárolni az olvasnivalót. A kicsik érdeklődve hallgatták a történetet.

- Próbáljuk elmagyarázni, hogy miért is kell vigyázniuk a könyvre otthon és az óvodában. Sajnos, egyre kevesebb könyvet vásárolnak, annyira fejlett már a technológia és az internet. Nálunk az óvodában mind a négy csoportban sok könyv van - mondta el Tamás Attiláné, a Katica csoport óvó nénije.

A látogatás a bagolyhoz kapcsolódott Fotó: Molnár Sándor

Szólt arról is, hogy a kicsik az állatos kiadványokat szeretik nagyon. Ezek, vagy a természettel kapcsolatos dolgok állnak még közel hozzájuk.

- Az a célunk, hogy a hagyományos könyveket is népszerűsítsük, ne csak az elektronikus formában lévő irodalmat. A gyerekek szeretnek idejönni, nagyon fogékonyak és érdeklődők - mondta el Somlai Veronika könyvtáros.

A mostani találkozás a bagolyhoz, a bölcsesség, a tudás szimbólumához kapcsolódott. Mivel gyakori szereplője a meséknek, így tudták a gyerekekhez közel hozni és rajta keresztül bemutatni a könyvtárat. Egy helyi fafaragó, Ulrich Attila által készített bagoly is segítette a felnőttek munkáját. Természetesen mesét is olvastak. Huppról a fé-lős gyöngybagolyról hangzott el egy kedves történet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!