Szentbékkálla

2015.08.02. 08:32

Káli Vigasságok zenével, tánccal - Összefogással hozták létre a két napos ünnepséget a település lakói

Szentbékkálla - A Káli Vigasságok hagyományos eseményeire idén is visszatértek a faluba az elszármazottak.

Tóth B. Zsuzsa

A település lakói, a községhez kötődők és vendégeik egyaránt ünnepeltek a két napos programon. Molnár Endre polgármester ünnepi beszédében megköszönte a szervezők munkáját, hangsúlyozta az összefogás erejét és méltatta a hagyomány őrzését. Azt, hogy immár 24. alkalommal szervezik a programot. Annak két napja során több kiállítást láthattak az érdeklődők, helyet kapott a hagyományőrzés, megrendezték a szokásos jó hangulatú főzőversenyt, valamint színvonalas koncerteken vehettek részt.

A gyerekek körében sikert aratott a lufibohóc, Koronczi Tibor Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Volt egyebek mellett tárogató zene, gyógyító ének, néptánc, népdal, teke verseny, sok gyermek program. Bemutatkoztak a foltvarrók, megismerkedhetett mindenki a kismesterségekkel, valamint a 16. századi vitézi élettel.

A hirtelen jött vihar miatt ugyan az utcabálnak ezúttal a kultúrház adott helyet, de a barátságtalan, szeles időtől függetlenül rengetegen mulattak együtt. A vasárnapi események közül kiemelkedett Tolcsvay László díszhangversenye a Grazioso kamarazenekarral a templomi komolyzenei koncertek nagy sikerű sorozata keretében. A koncertek szombat esténként még folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!