Szentantalfa

2015.05.03. 18:48

Helyi termelők ízei Szentantalfán

Szentantalfa - Először volt nyitott a nagyközönség számára a csütörtökön rendezett szentantalfai hegyközség borversenye, amelyre hetvenkilenc bort neveztek.

Heffler Péter

Hagyományosnak mondható borversenyt rendezett a minap a szentantalfai hegyközség, mégis különleges volt az idei alkalom, ugyanis először nyitották meg a nagyközönség számára a rendezvény. Aki kilátogatott csütörtök délután a szentantalfai faluház udvarára, még a borszemle előtt Molnár Eszter, a Magyar Szőlő és Borkultúra Alapítvány alapító tagjának a helyi termékek népszerűsítéséről szóló előadását hallgathatta meg, majd Szik Mátyás, a 2014 2-015-ös év sommelier-bajnoka mutatta be a borok bírálásának menetét. A marketinges bemutatót követően, Szik Mátyás előadásán tényleg mindenki pontos rálátást kapott, hogy hogyan is kell bírálni, ízlelni a borokat mondta Antmann József hegybíró. Eztán következett a borok versenye, melyre összesen hetvenkilenc nedűt neveztek, amit két bizottság bírált. Az abszolút első helyezést Brazsil József Brazsil cseppek névre hallgató 2011-es olaszrizlingje szerezte meg, melyen kívül még tizenöt bort tüntettek ki aranyéremmel, negyvenet ezüsttel, míg huszonhárom nedűt bronzmedállal.

Antmann József hegybíró, Varga Zoltán, a hegyközség elnöke, Brazsil József és Szik Mátyás Fotó: Szentantalfai Hegyközség

A közel hatvan látogató, aki csütörtökön megfordult a faluháznál, arról tanúskodik, hogy Szentantalfán igen népszerű volt a rendezvény. Nemcsak a látogatóknak, hanem a helyi termelőknek is megérte a részvétel, hiszen alkalmuk nyílt tapasztalatot cserélni mondta Antmann József. A rendezvény, azt hiszem, elérte célját és kicsit felpezsdítette Szentantalfát, hiszen, úgymond, az utcáról is be lehetett esni a borkóstolásra árulta még el a hegybíró.

A kóstolást, előadásokat és a versenyt követően még mindig nem volt vége a programnak, ugyanis a rendezvényt Elek Zsolt bordalokkal tarkított operett-előadása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!