Sümegprága

2015.10.28. 17:17

Ipi-apacsoznak, kölyökdiszkóba járnak a diákok

Sümegprága – Közösségben töltik az őszi szünidőt a településen élő általános iskolások.

Tisler Anna

A közművelődési munkatársak több programot szerveztek számukra. Hétfőn délután kölyökdiszkó várta az érdeklődőket a művelődési házban. A zenét Hujber Csaba, a község polgármestere szolgáltatta, aki lejátszotta a résztvevők által vitt pendrive-ról a kedvenc számaikat is, valamint felszerelte a diszkófényeket. Szerdán töklámpást készítettek a felnőttek segítségével. Az olajtököt Hujber Csaba termelte és ajánlotta fel. Hétvégén mesefilmet vetítenek. Major Katalin közművelődési munkatárstól megtudtuk, a rendezvények iránt nagy az érdeklődés, alkalmanként 20–40 gyerek vesz azokon részt. A szervezők a véleményüket és kéréseiket figyelembe veszik. Úgy tapasztalják, egyre összetartóbbak a gyerekek, nem csupán a településen, hanem az iskolában is.

Csulics Regina (bal oldalon), Tóth Dóra és Horváth Luca készülődik a tökfaragáshoz Fotó: Tisler Anna

Csulics Regina és két ikertestvére, Johanna és Boldizsár minden rendezvényen részt vesz. Kérdésünkre elmondta, jó gyereknek lenni Sümegprágán. Nem csupán szervezett formában töltik együtt az idejüket, hanem tanulás után és hétvégén gyakran találkoznak az utcán, fociznak, ipi-apacsoznak, kerékpároznak. Sümegre járnak iskolába, ott is figyelnek egymásra, útközben a nagyobbak vigyáznak a kicsikre. Az ötödik osztályos Regina moderntánc-foglalkozásra is jár, a csoportot a nyár elején szervezte Apáti Beáta. Jelenleg tizennégyen járnak, az őszi szünetet is kihasználják a gyakorlásra, amire szükség is van, ugyanis készülnek karácsonyi fellépésükre. Halottak napjára verses összeállítással készülnek, a szereplőket Hujberné Mekler Júlia tanítja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!