Sümeg

2016.10.28. 10:56

Oktoberfest a gimnáziumban

Sümeg - Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Oktoberfestet a Kisfaludy Sándor Gimnáziumban.

Civil Tudósítónktól

A német nyelvet tanító pedagógusok, Belák Erika, Kapásiné Bíró Teodóra és Vargáné Czobor Andrea szerették volna ezzel a nem mindennapi eseménnyel kicsit népszerűsíteni a nyelvet, bemutatni annak játékosságát. Sok vidám feladatot állítottak össze és hangsúlyozták a nyelv fontosságát a hétköznapokban. Herbert Schaele személyében „igazi, élő" némettel is lehetett beszélgetni, illetve személyes élményeit meghallgatni,megcsillogtatni muzikalitását.

Fotó: Vathy Virág

Monostori István harmonikakíséretében daloltak a diákok, természetesen az Oktoberfest-hez illő nótákat, valamint táncoltak is, dindliben, nagy sikerrel, tapsövezve. A nap fő attrakciója volt az udvaron felállított sörsátor, sörpadokkal, kicsi zászlókkal, ünnepre hívó plakáttal, zenével, ahol is friss virslit és alkoholmentes sört lehetett fogyasztani. Az eszem-iszom, dínom-dánom fő segítője, megálmodója és kivitelezője Bódainé Éri Orsolya, a szülői szervezet elnöke volt. Az udvari vendégeskedés bevételéből a nyáron átrendezett-felújított, máris nagyon jó német nyelvi szaktantermet szeretnék új táblával és projektorral felszerelni, hogy a hangulatos és felejthetetlen Oktoberfest után méltó és modern körülmények közt tanulhassák a németet a gimnazisták.

Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!