Sümeg

2017.02.18. 16:01

Hagyományos Valentin-napi fordító verseny sláger szövegekkel

Sümeg - A Kisfaludy gimnáziumban a pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy érdekessé tegyék a tanulást.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézményben idegen nyelvet tanulhatnak a diákok tanórákon, sőt, aki nyelvi előkészítőbe jár, akár heti 18 órában. Emellett még délután szórakozásból is. A sümegi gimnáziumban az őszi német nyelvű "oktoberfest" után most a hasonló angol programot rendezték meg. A hagyományos Valentin-napi dalfordító verseny alapötlete Nagy Emília angol szakos tanártól származik, aki több éve a szervezést ugyancsak vállalja.

A győztesek csapat tagjai Kaytranada slágerét fordították le: Bán Ramóna, Lenner Illés, valamint Vesztróczi Alexandra
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A résztvevőknek sok szöveget kell lefordítaniuk, a dalszövegeket énekelhetően, magyarul is rímelve kell megírniuk. Idén három azonos című dal közül választhattak a diákok: You' re the one, azaz Te vagy az egyetlen című dalt különböző előadóktól, John Travolta és Olivia Newton-John párosától hallhatták, ők a Grease című musical betétdalaként adták elő. Valamint Kaytra-nada és Dondria előadásában ugyancsak választhatták a dalt a versenyzők. A győztes csapat tagjai Kaytranada slágerét fordították le. A csapatban Bán Ramóna, Lenner Illés és Vesztróczi Alexandra versengett a 11. c osztályból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!