Sümeg

2016.10.28. 11:12

Mit üzentek a jövőnek?

Sümeg - Fát ültettek a Mozdulj a klímáért környezetvédelmi hét programsorozatának lezárásaként és az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek az emlékére a Ramassetter iskola diákjai október 24-én.

Tisler Anna

A fa tövénél időkapszulát helyezett el Bebesi Józsefné, az iskola igazgatója. Az időkapszulában a 2016-2017-es tanév tanulóinak a névsorát és a munkatervet helyezték el. Az ültetésre csaknem minden osztály kivonult. Bebesi Józsefné reményét fejezte ki, hogy ha hatvan év múlva kiveszik a kapszulát, sok tanítványuk részt vesz az eseményen, boldogan emlékezik az általános iskolás éveire és mesél azokról unokáinak. A mezei juhart Réfi János, az iskola tanára ajánlotta fel.

Bebesi Józsefné igazgató és a diákok az időkapszulával
Fotó: Tisler Anna

Sörné Pál Zita tanító az öko-munkacsoport vezetőjeként elmondta, hogy második alkalommal csatlakoztak az országos programhoz. Ökoiskolaként kiemelten kezelik környezeti nevelést. Az ökohét egyik feladata az volt, hogy a gyerekek környezetbarát módon, gyalog, kerékpárral, gördeszkával érkezzenek iskolába. Mindenki, aki ezt vállalta, zöld mérföldeket gyűjthetett, amelyet szintén a környezettudatos gondolkodás miatt nem papír alapon, hanem virtuálisan, az interneten keresztül kapnak meg. A program szervezői rajz- és szlogenpályázatot hirdettek, arra is kérték a csatlakozott iskolák diákjait, hogy használt ruhából készítsenek játékot vagy használati tárgyat. A sümegi diákok pólóból táskát varrtak, a felső tagozatosok ökolábnyomot számítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!