Megújuló terek, több parkoló és sok virág Sümegen

2017. augusztus 06., 11:31 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa
komment
Újabb pályázati projekteket állít össze a város, a Településfejlesztési Operatív Program (TOP) második fordulójára a pályázati igényeket hamarosan be kell adniuk a településeknek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A városban két projektnél történt jelentős változás az idei tavaszi elképzelésekhez képest. A Zöld város projekt a TOP első fordulójában is kiemelt projekt, a TOP-2-ben ugyancsak van ilyen kiírás. Sümegen a település vezetői élhetőbbé tennék a belvárost a pályázati támogatás segítségével. Az eredeti elképzelés szerint a Flórián és a Béke tér, valamint a Kompanik Zsófia utcát érintve a leendő városközponti körforgalomtól ebbe az irányba indítanák az építkezést.

Lehetséges, hogy az autóbusz-pályaudvar környéke kimarad a felújítási hullámból
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Flórián tér egy újabb főtere lehet a városnak, a Béke térre is ráfér a korszerűsítés és parkolókat kell kialakítani ott. Azonban a csökkenteni kell a pályázat tartalmán. A Flórián tér kialakítása benne marad, a Kompanik Zsófia utcában is szeretnék elkészíteni, hogy lefedjék az árkokat és parkolókat alakítsanak ki. Legfeljebb a buszpályaudvarhoz nem nyúlnak, de mindenhol parkosítás és több virág tartozik ezekhez a tervekhez. A másik projektben eredetileg a Mogyorós dombi kempinget kerékpárúttal kapcsolták volna a városhoz. Azonban itt is változtatnak, az előző terv helyett anyagi megfontolásból a Tóth Tivadar utcát és az óvoda melletti kereszteződést teszik rendbe. Ez ugyanis sokkal égetőbb probléma a lakosság jelzései szerint is, mint a Mogyorós domb és a belváros összekötése. A kereszteződésben még egy zebra kialakítása sem egyszerű, ott közvilágítást kell kialakítani és fekvőrendőröket is elhelyeznek. A pályázati tervek kivitelezése jó eséllyel az idei bírálatot követően a jövő év második felében elkezdődhet.

A városban gondot okoz továbbá egy hamarosan megüresedő orvosi praxis, Augusztus hetedikétől egy körzet helyettesítését kellett megoldani, ami Végh László polgármester szerint nagyon nehéz dolog volt. Két orvos fogja ellátni a körzet helyettesítését. A rendelő helye a járóbeteg szakrendelőben lesz. Amennyiben a jelenlegi orvos nem tudja értékesíteni a praxist, a város teszi meg azt, ingyen. A polgármester reményei szerint lesz jelentkező.

A tanuszoda építése jó ütemben halad, a kivitelező október végére ígérte az épület elkészültét, a gépészeti munkák befejezése után akár még idén átadhatják a létesítményt.

Tóth B. Zsuzsa

2017. augusztus 06., 11:31 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...