Sümeg

2017.02.01. 21:42

Megdrágult a bentlakás

Sümeg - Emelkedik a szociális szolgáltatások díja, többet kell majd fizetni a bentlakásos idősek otthonában.

Tóth B. Zsuzsa

Erről döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Az eddigi havi fejenkénti 90 ezer forintos összeg helyett ezután 108 ezret kell fizetni. Végh László polgármester szerint akkor nem lenne ráfizetéses a fenntartás, ha az összeg 128 ezer forint lenne. A hiányzó részt eztán is az önkormányzat biztosítja, de így a korábbi 12 millió helyett csak nyolcmillióba kerül a 34 férőhelyes intézmény a városnak. Az idősek otthonába bekerülésre több mint harmincan várnak így is.

A Sümeg Városi Sportegyesület, a Sümegi Polgár-őr-egyesület és a Csabrendek-Sümeg Sporthorgász Egyesület támogatási kérelmében nem született döntés, azzal megvárják az idei évi költségvetés elkészültét. A pénzügyi helyzetről szóló napirend tárgyalásán elhangzott, hogy a szennyvízcsatornázási perben az önkormányzatnak az első fokon megítélt 52 milliós összeg helyett a Győri Ítélőtábla másodfokon született döntése értelmében mindössze 1,2 milliót kell fizetnie. Sőt, valószínűleg még ennyit sem, hiszen a perköltségből is részesedik.

A projekt a város és hét környékbeli település szennyvíz- vezetését érintette. A per kimenetele alapjaiban rengethette volna meg a térség önkormányzatai, elsősorban Sümeg pénzügyi stabilitását. Ugyanis minden fejlesztési pályázat alapfeltétele a rendezett pénzügyi helyzet, ez volt veszélyben a per lezárultáig - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!