Sümeg

2016.05.25. 19:50

Letették az alapkövet - Egy teljesen új városrész épül majd a tanuszoda mellett

Sümeg - Nemcsak a tanuszoda létesítése, hanem az üzemeltetése is hazai, kormányzati forrásból valósul meg - mondta Fónagy János parlamenti államtitkár tegnap, mielőtt letették az építmény alapkövét.

Penk Tímea

A huszonöt méter hosszú, hatpályás, feszített víztükrű medencén kívül egy tanmedence is létesül az építményben, amelynek kinyitható az oldala, így nyári időszakban strandként is működhet.

- Egy ilyen uszoda az itt élő emberek agórája, közösségi tere, hiszen az ilyen létesítmények jelentős közösségteremtő erővel bírnak - hangsúlyozta Fónagy János.

Végh László polgármester, Fónagy János parlamenti államtitkár és Szencz Lajos, a kivitelező képviselője tette le az uszoda alapkövét
Fotó: Penk Tímea

Végh László polgármester elmondta, hogy nemcsak a város, hanem a járás tízéves álma valósul meg. Egy év múlva adják át a több mint háromszázmillió forintos beruházást. - Két-három éven belül egy teljesen új városrész épül a tanszoda mellett kézilabdacsarnokkal és szabad-időparkkal - mondta a polgármester, majd az államtitkárral és a kivitelező képviselőjével, Szencz Lajossal lették az alapkövet, ami után Nagy József főesperes-kanonok mondott áldást. Az ünnepségen óvodások léptek fel.

Címkék#tanuszoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!