Sümeg

2017.01.07. 12:36

Kitüntették a városért kiemelkedően tevékenykedő személyeket

Sümeg - Köszönöm mindazoknak, akik érdemesnek találtak e neves kitüntetésre, és azoknak is, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak az elismeréshez.

Penk Tímea

A díszpolgári kitüntetés óriási felelősséggel is jár - mondta Papp Imre, akiknek a több évtizedes munkásságát ismerte el az önkormányzat.

A városnapi ünnepségen Végh László polgármester és Kiss Csilla Magdolna jegyző adta át a kitüntetéseket azoknak a sümegieknek, akik a képviselő-testület többsége szerint a legtöbbet tették a városért.

- Papp Imre élete mindannyiunk számára tanulságos. Már a vár tövében felnövő kisgyermekként látta magát a várkapitányként, és a vízióiból valóság lett. Felépített egy vállalkozást nemcsak a saját, hanem a város hasznára. Legyen az élete példa mindannyiunk, főleg a sümegi fiatalok előtt! Legyenek álmaink, ezek egy része vonatkozzon a szülővárosunkra, hiszen összefogással sok minden megvalósítható - hangsúlyozta a polgármester.

Papp Imre, Kiss Csilla Magdolna, Végh László

Az önkormányzat a munkahelyteremtés, a város és intézményeinek, sporttevékenységeinek és civil szerveződéseinek a támogatása területén végzett több évtizedes munkássága elismeréseként adományozott Sümeg Város Díszpolgára címet Papp Imrének, aki töretlen kitartással és lelkesedéssel dolgozik a sümegi vár és a hozzá kapcsolódó idegenforgalmi komplexum menedzselésén, műszaki-tervezési, kivitelezési munkálatain, folyamatos fejlesztésén, de a térség gazdasági és társadalmi életében betöltött szerepe is meghatározó. Kiemelt figyelemmel kíséri a gyermekintézmények működését, támogatja a város egyesületeit, alapítványait. A nevéhez fűződik többek között a Várkapitány díj, melyet kiemelkedő tanulmányi eredménnyel tanévet zárt diákjaink nyerhetnek el. A vállalkozása adójának jelentős részével több éve támogatja a Sümeg Városi Sport Egyesületet, önkormányzati képviselőként is igyekszik a város és a lakosság jólétének biztosításában, fejlesztésében részt vállalni. Papp Imre példaértékű munkásságát 2013-ban Áder János köztársasági elnök Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerte el.

A kitüntetett a városnapi rendezvényen elmondta, hogy 27 évvel ezelőtt alapította a családi vállalkozását, amikor a város visszakapta a Veszprém Megyei Idegenforgalmi Hivataltól a romos várat azzal a céllal, hogy mentsék meg a további pusztulástól.

Tölgyesi József

- A feleségem mindig mindenben támogatott, még az őrült ötletemet is lelkesedéssel fogadta, ezért elsősorban neki tartozom hálával. Köszönöm a szüleimnek, akik a gyermekeit szorgalmas, kétkezi munkára nevelték, valamint a gyermekeimnek, menyemnek, vejeimnek, akik mind a családi vállalkozásban dolgoznak, nem mentek külföldre, tudván, hogy szükség van rájuk a dinasztikus családi vállalkozásban - mondta Papp Imre, majd a testvéreinek, a rokonainak, és a vállalkozás dolgozóinak köszönte meg odaadó támogatásukat és munkájukat. A kitüntetett hangsúlyozta, hogy az érékteremtő munkát a jövőben is folytatni szeretné.

Turcsi Péter

A képviselő-testület a városhoz kötődő pedagógiai munkássága és helytörténeti értékeink a publikálása elismeréseként Kisfaludy Sándor Emlékplakettet adományozott Tölgyesi Józsefnek, aki a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola docense, főszerkesztő, rektori tanácsadó és több felsőoktatási intézményben meghívott oktató volt. A Kisfaludy Sándor gimnázium egykori diákja a tanítói, tanári pályáját Sümeg vonzáskörzetéhez tartozó településeken kezdte. Munkahelyein törekedett az innovatív pedagógiai megoldásokra, melyek középpontjában a szülők megelégedettségére szolgáló gyermeknevelés és oktatás állt, hazai és nemzetközi neveléstudományi és neveléstörténeti konferenciákat szervezett. Pedagógiai munkássága mellett - helytörténeti szerkesztőként, lektorként -- számos hely-, és iskolatörténettel foglalkozó sümegi szerzőt támogatott. Az Öregdiákok Baráti Körén keresztül minden évben biztosítja egy kiemelkedő eredményt elért diák jutalmazását, kezdeményezője és támogatója volt sümegi emléktáblák elkészítésének, renoválásának, Sümeghez kötődő könyvek írója, szerkesztője. Tevékenységét 2013-ban Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerte el.

Violáné Németh Andrea

Ramassetter Vince Emlékplakettet kapott Turcsi Péter a munkahelyteremtés területén végzett munkássága és a városban működő intézményeknek nyújtott támogatása elismeréseként. A sikeres pékséget működtető vállalkozó húsz személynek biztosít munkahelyet. Az ügyvezető kiemelt támogatója számos városi és közérdekű rendezvénynek. Kreativitásával gyakran járul hozzá az ünnepségek sikeréhez akár díj felajánlásával, akár az adott alkalomhoz illő szimbolikus kreációkkal. Vállalkozása mellett részese nemcsak a város gazdasági, hanem kulturális életének is. Kapcsolatépítő, együttműködő képessége, gyakorlati tudása példaértékű.

Sümeg Városért Emlékplakettet adományozott a képviselő-testület Violáné Németh Andreának a közoktatásban végzett kimagasló szakmai munkássága elismeréséül. A pedagógus 15 éve tanít a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskolában, részese volt a kompetencia-alapú oktatás bevezetését támogató továbbképzésnek, a diákok tanulószobai felkészülésének elindításában. Szaktanári és osztályfőnöki munkája példaértékű. Hosszú évek óta pályaválasztási felelősként is segíti a diákokat, az újonnan alakult osztályfőnöki munkaközösség vezetője. Az iskolán belüli tanítói, nevelői tevékenységén túl városi rendezvények műsoraira is felkészíti a gyermekeket, továbbá a Szépművészeti Múzeum intézményi koordinátora és sikeres versenyek felkészítője.

Remete József kitüntetését a lánya vette át

Remete József szintén Sümeg Városért Emlékplakettet kapott a városi sporttevékenységek felkarolása és Sümeg Város Sport Egyesületének nyújtott támogatása elismeréseként. A Kisfaludy Étterem és Szálloda tulajdonosának a célkitűzései között mindig szerepelt a város idegenforgalmának és gazdasági életének fejlesztése, fellendítése. Vállalkozása, közéleti munkássága mellett évtizedek óta támogatója a sümegi sportnak, nagy figyelmet fordítva a labdarúgó szakosztálynak. Tevékenységével nemcsak a városi sport, hanem Sümeg gazdasági fejlődéséhez is hozzájárul. A kitüntetett távollétében a lánya vette át a díjat.

Németh Istvánné

Németh Istvánné példamutató, több évtizedes közszolgálati tevékenységét a város polgármestere a jegyző egyetértésével Sümeg Közigazgatásáért Emlékéremmel ismerte el. A kitüntetett 1959-ben kezdte pályáját, nagy hangsúlyt fektetett szakmai fejlődésére, szakirányú szakképesítést szerzett a közigazgatás több területén. Kitartó szorgalmát, dinamikus hozzáállását, felkészültségét munkáltatója több kitüntetéssel is elismerte. Hivatása mellett több társadalmi szervezetnek is tagja, elnöke volt, részt vett azok közösségi tevékenységében. Közel negyvenéves közszolgálati jogviszonyának ideje alatt mindvégig lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint precízen, és a mindenkori jogszabályoknak teljes mértékben eleget téve látta el anyakönyvvezetői, hatósági igazgatási feladatait. Törekedett arra, hogy az ügyfelekkel megfelelő kapcsolatot alakítson ki, ügyeik intézésében maximális segítséget nyújtson. Munkáját nagyfokú empátiával, szociális érzékenységgel végezte. Kollégáival nagyon jól együttműködött az évek alatt, őket segítve végezte feladatait. Megbízható közösségi munkája a mai napig több területen megmutatkozik, hiszen sok éve tagja a Sümegen működő egyik szavazatszámláló bizottságnak, évekig bírósági ülnökként tevékenykedett, és segítő közreműködésére a Városvédő- és Szépítő Egyesület, valamint az Öregdiákok Baráti Köre is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!