Sümeg

2016.05.04. 15:14

Késik, de nem múlik - Uszoda épül Sümegen

Sümeg - Talajvíz késlelteti az uszodaépítést a városban, derült ki a munkaterület átadása előtt. A kis nehézségek ellenére jövő nyárra állni fog a tanuszoda – nyilatkozta Végh László polgármester.

Penk Tímea

Az egykori strand területét jelölték ki a tanuszoda létrehozására. A munkaterület átadása előtt azonban a kivitelező jelezte, hogy a talajvíz kezelését is be kell építeni a tervezési programba.

Végh László, Nikowitz Márkó, Tóth Andor a leendő tanuszoda előtti területen

– Bár nehézséget okoz a talajvíz, másfél-két hónapon belül elkezdődik a kivitelezői munka, és jövő nyárra állni fog a tanuszoda – hangsúlyozta a polgármester. A régi strand medencéi használhatatlanok voltak, ezért azokat tavaly betemették, akkor nem tapasztaltak talajvizet.

Tóth Andor műszaki igazgatóval és Nikowitz Márkó projektvezetővel történő egyeztetés után Végh László kis nehézségnek nevezte a kivitelező által feltárt talajvízzel kapcsolatos problémákat, amelyek megoldása érdekében külön munkálatok szükségesek, ez azonban nem lehetetleníti el a projektet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!