Sümeg

2016.02.09. 15:41

Kaposi Tamás korábban tagja volt a serdülő- és ifjúsági válogatottnak is

Sümeg - Öt éve az NB 1-es sümegi röplabdacsapat csapatkapitánya Kaposi Tamás. A sportoló, aki 16 esztendeje a helyi Ramassetter iskola diákjaként a testnevelő tanárként dolgozó édesanyja, Kaposi Józsefné által szerette meg a röplabdát, maga is sikeres játékos.

Tisler Anna

Kaposi Tamás Petre Eduárdot váltotta a csapatkapitányi poszton, aki visszatért szülőhazájába, Romániába. Tamás, aki tagja volt a serdülő- és ifjúsági válogatottnak, középiskolás éveiben Dunaújvárosban játszott. Részt vett egy Európa-bajnokságon is Hollandiában. Hazatért Sümegre, a helyi gimnáziumban érettségizett. Azóta a sümegi csapatban kamatoztatja tudását. Jelenleg tizenketten vannak a csapatban, többségük sümegi nevelés.

Kaposi Tamás nagyon büszke a tanítványaira, akik közül többen tagjai a korosztályos röplabda-válogatottaknak (Fotó: Tisler Anna)

Tamástól megtudtuk, ez azért nagy előny, mert ismerik egymást a játékosok, megszokták egymás stílusát, a közös élmények, sikerek összekovácsolták őket. A meccseken gyakran vannak éles helyzetek, ezen a szinten a legjobbak küzdenek a pontokért.

- Minden évad végén nagy a mozgás - mondta a csapatkapitány. - A távozók helyére mi is hívunk játékosokat, akik munkája és hozzáállása nekünk tetszik, de akadnak, akik maguk jelentkeznek. Meghívjuk őket közös edzésre, ahol hamar kiderül, beleillenek-e a csapatunkba. Amatőrök vagyunk, fizetést nem kapunk, a sport szeretete miatt játszunk. A feltételek viszont kemények. Hetente háromszor van edzés, hétvégén meccs, és van, hogy az ország másik végébe utazunk.

Kaposi Tamás az általános iskolás, gyermek korcsoportos fiúk edzője is. Büszke arra, hogy csapatából négyen - Iván Bence, Iván Gergő, Sárközi Kálmán és Péter Benedek - az országos gyermekválogatott tagjai. Reméli, hogy néhány év múlva már a felnőttcsapatnak hozzák az eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!