Sümeg

2015.05.03. 18:48

Jézus maga a szeretet

Sümeg - Az európai nyelvekben egy kifejezés van a szeretetre, a görögben három Márfi Gyula érsek mondotta ezt a bérmálás alkalmából tartott ünnepi szentmisén.

Tisler Anna

Negyvenhárom fiatal részesült a bérmálás szentségében május harmadikán a plébániatemplomban. A sümegi egyházközségből harmincnégyen, a sümegcsehiből kilencen bérmálkoztak.

Az ünnepi szentmisén Márfi Gyula érsek a szeretetről szólt.

- Az európai nyelvekben egy kifejezés van a szeretetre, a görögben három - szólt az atya.

Az eros jelenti önmagunk szeretetét, a szerelmet, azt, ahogy a kisgyermek szereti a szüleit, a sztárok iránti rajongást. A fília szó a felnőtt gyermeknek a szülei iránt érzett szeretete, aki tudja, sokat kapott tőlük és most viszonozni igyekszik azt, az egymást kölcsönöen segítő barátokra is ezt a kifejezést használják.

Márfi Gyula érsek kiemelten a szeretetről szólt a bérmáláson Fotó: Tisler Anna

A sportban az összetartó, az eredményt közös sikernek tartó csapatok tagjait is ilyen szeretet köti össze. Az agape a mindent, akár az életét is a másikért feláldozni képes szeretet kifejezése. Ez az isteni szeretet. Jézus a megtestesült szeretet. Ma sok családból hiányzik az édesapa, azért, mert meghalt, vagy mert elhagyta a családot. Ezeknél a családoknál a Mennyei Atya töltheti be ezt a szerepet hangsúlyozta az érsek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!