Sümeg

2017.01.30. 21:02

Indulhat a főiskola

Sümeg - Ősszel elindulhat a főiskolai levelezős képzés, a gazdasági menedzsment szak, arra ugyanis az oktatási hivatal megadta az engedélyt.

Tóth B. Zsuzsa

Végh László polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a város felvette a kapcsolatot a tatabányai székhelyű Edutus Főiskolával, amely elsőként gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakot indít szeptembertől.

- A városvezetés a turizmus fejlesztését az elsődleges feladatok között szerepelteti, ezt segítheti a magán-főiskolai képzés elindulása. A gazdasági menedzsment szakot hazánkban egyedülálló módon vár- és kastélyturizmus specializációval tesszük egyedivé, figyelembe véve a helyi munkaerő-piaci igényeket. Több mint harminc jelentkezőre számítunk az első tanévben, de a képzés ennél kisebb létszámmal is elindul.

Annak az egykori óvoda Petőfi utcai épülete ad helyet, ahol kialakítottuk az oktatótermeket - mondta a polgármester. A főiskola később nappali képzést ugyancsak indíthat majd a városban. A főiskola oktatási rektorhelyettesétől, Némethné Gál Andreától megtudtuk, hogy a képzés elindítása érdekében 2016-ban Sümeg önkormányzata támogatásával, a Sümegi Közszolgáltató Kft. és az Edutus Főiskola együttműködésével létrejött a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ.

A felsőoktatás hozzájárulhat a térség gazdasági, kulturális fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!