Sümeg

2017.05.21. 11:42

Háziorvosi és két gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki

SÜMEG Hamarosan elkezdődhet a bontás, hogy felépülhessen a gyermekorvosi rendelőknek helyet adó épület, pályázati támogatással.

Tóth B. Zsuzsa

Mintegy hatvanmilliós pályázati támogatás segíti az egészségügyi alapellátás fejlesztését, erről a napokban értesült a városvezetés.

Amint azt Végh László polgármester elmondta, amennyiben sikertelen lett volna a pályázat, önerőből valósították volna meg a sürgető kivitelezést a kórház területén.

Az idei nyáron már elkezdődhet az építkezés, a helyi közszolgáltató kft. végzi a munkát. Közben a kórház zavartalanul üzemel. Az új épület 2018. május végére berendezve várja a háziorvosokat, gyermekorvosokat.

Először három háziorvosi és két gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki, majd a bővítésre ugyancsak pályáznak, sikeres esetben néhány éven belül a fogorvosi ellátás ugyancsak oda költözhet.

Erről, a pályázati sikerekről, valamint a fél pályázati ciklus eredményeiről ugyancsak szó lesz a lakossági fórumon május 24-én 18 órakor a Kisfaludy művelődési központ nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!