Sümeg

2016.09.04. 14:21

Elgurult a gyógyszer - Nem volt szakrendelés Sümegen

Sümeg - Körülbelül tíz napig nem kaphattak ellátást a város pszichiátriai betegei – nyilatkozta Farkas Béla önkormányzati képviselő.

Penk Tímea

Váratlanul érte a betegeket, hogy augusztus utolsó hetében hiába várakoztak az ellátásra, a szakrendelést nem tudta megkezdeni Szalai Mária főorvos, mert azonnali hatállyal elbocsátották.

A néhány évvel ezelőtt alakult helyi egészségügyi szolgálat 21 település ügyeleti és járóbeteg szakrendelését biztosítja.

Farkas Béla arról tájékoztatta lapunkat, hogy a betegek értesítették a kialakult helyzetről, amelyről a helyszínen maga is meggyőződött. A képviselőtől megtudtuk, hogy a szolgálat ügyvezetője a gazdaságos működtetés érdekében tárgyalásokat tervezett a főorvossal, de azok megkezdése előtt váratlanul elbocsátotta a neurológiai, pszichiátriai szakorvosi és gondozói ellátást is nyújtó Szalai Máriát.

A várakozó betegeket Tapolcára és Ajkára irányították, de a képviselő információi szerint többeknek nem sikerült felíratni a szükséges gyógyszereket, amelyeket a pszichiátriai betegeknek folyamatosan szedni kellene. Kerestük az érintetteket, amint választ kapunk, visszatérünk a témára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!