Sümeg

2016.10.28. 11:04

Együttműködésben - Mozgalmas és sokoldalú a városvédők élete

Sümeg - Társadalmi munkában tisztítja meg és festi le a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat épületének a kerítését a Városvédő és Szépítő Egyesület városszépítő bizottságának vezetője, Vecsei Erzsébet és Horváth Edit, aki az ellenőrző bizottságot vezeti.

Tisler Anna

A munkát október végén kezdték. A kerítés rácsait megtisztítják a mohától és a rárakódott szennyeződésektől, azt követően fognak hozzá a festéshez. A bizottság tagjai őszi termésekkel díszítették a város forgalmas terét, a köztéri óra előtti területet. Korábban az idősek otthona épülete előtt sziklakertet alakítottak ki. A járókelők megnézik a dekorációt. Ilyen korábban nem volt a városban. A halottak napjára is készülnek. Szabó Jánosné, a kulturális bizottság vezetője a temetői virágtartókba virágot ültetett. A legutóbbi közgyűlésen kialakított bizottságok példás összefogással tevékenykednek. A városvédők november elsején a halottakra emlékeznek a temetőben. Az idén délután három órakor a helyi Kisfaludy gimnázium diákjai adnak műsort.

Vecsei Erzsébet (jobbra) és Horváth Edit festi a kerítést
Fotó: Tisler Anna

Tanai Károlyné tiszteletbeli elnöktől megtudtuk, hogy a műemlékvédelmi bizottság tagjai Böröndy Erzsébet vezetésével felmérték a városban található műemléktáblák állapotát. A 37 táblából 22 sürgős felújításra szorul. Sándor Jenő kőfaragó felajánlotta a segítségét. A külterületen levő Rákóczi-forrás területét és a közeli kőkeresztet a Közszolgáltató kft. munkatársai felújították. A forrás környékét Éri Sándor és felesége társadalmi munkában tartja rendben évek óta. A városvédők az Erzsébet téren egy keresztet szeretnének visszaállítani, jelenleg az engedélyezési eljárás folyik. Ezen a műemlékvédelmi bizottság dolgozik. A kereszt ugyanis a Sümegprágára vezető erdőszéli út mentén áll majd, ezért a kösség adománygyűjtést szervezett. Az egyesület elnöksége a szombathelyi városvédők meghívására regionális találkozón vesz részt november 5-én a megye több városával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!