Sümeg

2017.05.21. 11:44

A természet ébredése

SÜMEG A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház Ébredő természet című fotópályázatára beérkezett képekből nyílt kiállítás az emlékházban.

Tóth B. Zsuzsa

Közel 80 tavaszi fotóval nevezett 16 alkotó. A képek közül 31 került ki a falakra, de az összes fotó megtekinthető digitálisan is az emlékház időszaki kiállítótermében. A kiállításmegnyitó és díjátadón, a Gesztenyevirág fesztivál keretében Oszkai Réka, az emlékház szakmai vezetője köszöntője után Végh László, Sümeg város polgármestere nyitotta meg a tárlatot.

A Szegedy Róza Nőikar tavaszi, madárcsicsergéssel egybekötött koncertjét a díjak átadása követte. Minden alkotónak személyre szabott emléklappal, a helyezetteknek ajándékcsomaggal is kedveskedtek a szervezők. A zsűri szakmai szempontok alapján választotta ki a leginkább tetsző képeket. Az első helyezett Borsné Katalin madaras fotója lett, Ez már tavasz címmel. A második helyezett Kulcsár Géza Ébredés a Szűcs Pálné völgyében fotójával, harmadik helyezett Samu Zoltán Tamás Kökörcsin című képe. A különdíjat Szász Ildikó fotója kapta.

A kiállítás június végéig megtekinthető a Kisfaludy Sándor Emlékházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!