Sümeg

2016.08.19. 08:14

A táncosok sokat tanultak egymástól

Sümeg – Tanulás az oktatóktól, egymástól, barátkozás és sok érdeklődőt vonzott a gála. Az Al Ahram orientális tánccsoport vezetője, Mikola Nikoletta nyolcadik alkalommal szervezte meg a fesztivállal egybekötött három napos képzést.

Tisler Anna

Mikola Nikoletta, aki maga is sikeres táncos és oktató, elmondta, hogy nemzetközileg elismert négy oktató tanított a három nap alatt egy-egy koreográfiát.

Oktatott Kecskeméti Anett, Székely Maya, Schafer Katalin és Varga Alexandra. Az oktatók is bemutatták műsorukat a szálloda vendégeinek, majd a csoportokkal együtt felléptek   a vár arénában, ahol szombaton kettő, vasárnap egy előadást tartottak.

Mikola Nikolettától megtudtuk, azért nem versenyt szerveztek, mert a cél nem a pontozás, a helyezések megállapítása volt, hanem a jó hangulatú együttlét, a tanulás, a tánc örömének az átélése. Örömmel tapasztalják, hogy a műsoraikért minden évben nagyobb az érdeklődés.

Az idén   a Dinasma hastánccsoport, az   Ezer Rózsa Kertje Zalaegerszegről, a Jáde duó Vépről, Jakusovszki Rita és Hollósi Orsolya duó   Budapestről, a Kelet Varázsa Hastáncformáció Sopronból, Kiss Aletta Szombathelyről, a NaDyas Tribe Budapestről, a Nasirah hastánccsoport Káptalanfáról, a Shaabi Tapolcáról, a Szellőrózsák Türjéről, a Thara tánciskola Esztergomról, Vass Zsanett Sümegről, a   Zubaida hastánccsoport Borsosberényből, a Bahar Ajkáról, a   Fátyolvirág Bocföldéről, a   Jácint Zalaegerszegről, a Lunah-Shamila trió Bükről, Nemesházi Bernadett Zalaegerszegről, a Zafirah és a házigazda csoport az Al-Ahram szintén Sümegről érkezett.

Mikola Nikolettától megtudtuk, a képzés a Dunántúlon egyedülálló. A résztvevők megállapodtak abban, hogy jövőre is ugyanabban az időpontban, augusztus második hétvégéjén találkoznak. Addig a hamarosan induló versenyszezonban mutatják meg egymásnak a tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!