Sümeg

2016.04.21. 16:55

Új elnökség a sümegi városvédők élén

Sümeg - Gombási András gimnáziumi tanárt választotta elnöknek a Városvédő és Szépítő Egyesület tagsága a szerdán tartott közgyűlésén.

Tisler Anna

A 28 éve működő civil szervezet hét elnökségi tagjából hatan újak. Egyedül Bókkon Gyula volt tagja az előző vezetésnek. Ő a következő öt évben az alelnöki posztot tölti be. Az elnökség új tagja dr. Márkusné Csonták Éva, Miskó József Antalné, Szabó Jánosné, Vecsei Erzsébet, Pappné Szabó Csilla. Az előző elnök és az elnökség több tagjának lemondása miatt került sor a választásra. A közgyűlésen megjelentek egyhangúlag megerősítették Tanai Károlyné örökös tiszteletbeli elnöki címét. A városvédők a tevékenységük nagyobb hatékonysága céljából bizottságokat hoztak létre, amelyek vezetőit szintén ekkor választották meg a tagok. A műemlékvédelmi és várostörténeti bizottságot Kocsis István vezeti, a városszépítő és környezetvédelmi bizottság elnöke Vecsei Erzsébet, a kulturális bizottság élén Szabó Jánosné tevékenykedik, az ifjúsági tagozatot Bókkon Gyula vezeti.

Az elnökök maguk állítják össze a bizottságuk tagságát.

Tanai Károlyné kérte a megválasztottakat, hogy munkájuk során vegyék figyelembe a régi városvédők, az alapító tagok véleményét, valamint folytassák a gyümölcsöző kapcsolatot az partneregyesületekkel. Az új vezetőséget Várpalotán a városvédők találkozóján mutatják be az országos elnökségnek.

Tanai Károlyné, aki az öttagú jelölő bizottság elnöke volt, elmondta, a bizottság az elmúlt hat hónapban sokat dolgozott azért, hogy megtalálja azokat a szakembereket, akik a kor követelményeinek megfelelően tudnak tevékenykedni a városért.

Az egyesület idei tervei között számos megemlékezés szerepel. Az idén lesz Maulbertsch halálának 220. évfordulója, Padányi Bíró Márton születésének 320., Ramassetter Vince születésének 210., Vázsonyi Vilmos halálának 90., Deák Ferenc halálának 140. évfordulója. A városvédők koszorúzással emlékeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!