Sümeg

2015.10.11. 08:39

Még a szülőknek is tetszett a tematikus hét

Sümeg - A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola hagyományos őszi tematikus hete ezúttal a korábbiakkal ellentétben két hetesre nyúlt.

Tóth B. Zsuzsa

Az első napokban szokás szerint az őszi termésekkel díszítették fel a diákok az intézmény épületének belső ablakpárkányait, és a faliújságokat. Hétvégén túráztak, erdei kirándulást tettek, kikerékpároztak Sarvalyba és fát ültettek a szülőkkel együtt. Majd a múlt héten már a Mozdulj a klímáért! akcióhoz kapcsolódva vettek részt különféle programokon.

A párizsi világkonferencia előtt figyelem felkeltés céljával aki csak tehette, gyalog érkezett az iskolába, mások megismerkedtek a különféle globalizációs jelekkel, szelfit készítettek, rendbe tették az iskolai virágos kertet. A program keretében megismerkedtek a kocsányos tölggyel. Az iskola mind a 23 osztálya csatlakozott valamilyen feladattal az eseményhez. A klímahetet közös csoportképpel koronázták meg, az ötszáz diákról egy szülő drón segítségével készített légi felvételt. A projektet közös, Szent György-hegyi kirándulással színesítették a hétvégén. Az egyik nyolcadikos osztály ellátogatott a devecseri Rotary házba, ahol a vörösiszap katasztrófáról készült fotókból összeállított kiállítást nézték meg.

Varga Linda, Bock Csaba, Bujtor Bálint és Sotonyi Boglárka az iskolai faliújságban gyönyörködik
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A napokban pedig a tapolcai rendőrkapitányság munkatársai regisztrálják a diákok kerékpárjait, majd biciklis ügyességi versenyen méretnek meg a tanulók. A Szülői szervezet aktív tagjai ezúttal ugyancsak kitettek magukért. A hétvégén szülők és nagyszülők együtt festették fel az ábécé betűit és az ugróiskolát az iskola bejárata előtti járdára. Azóta a gyerekek nagyobb kedvvel járnak iskolába.

Ezen a héten már a matematika kerül előtérbe az intézményben, majd az idegen nyelvi tematikus hét eseményei színesítik az iskolai életet. Annak keretében többek között vidám, jelmezes halloween partit rendeznek játékos feladatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!