Sport

2016.05.06. 17:51

Zovkóéké a kupa! - Veszprémben nyert az Újváros

Veszprém – Ezer fokon égve győzött és szerezte meg a női kézilabda EHF-kupát a Dunaújvárosi Kohász, amely óriási biztatást kapva felőrölte német ellenfelét az arénában.

Horváth Gábor

Kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a kupasikerhez a dunaújvárosiaknak, s minden készen állt a nagy tetthez. A magyar hölgyeket fantasztikus hangulat fogadta a Veszprém Arénában, s a vendégek sem panaszkodhattak, tekintélyes számú és igen lelkes szurkolósereg kísérte őket a bakonyi megyeszékhelyre.

Az újvárosiaknál jó néhány exveszprémi játékos szerepelt, de a legnagyobb "visszatérő" egyértelműen Zdravko Zovko volt, nem csoda, a horvát mester, férfivonalon, örökre beírta magát a város kézilabda-történelmébe.


Óvatos kezdés után kezdett belelendülni a Kohász, 8. perc: 5:3. A németeknek volt válaszuk, a vendégcsapat rendkívül gyorsan játszott. Hullámzott a meccs, Metzingen-vezetés után ismét a magyaroknál volt az előny, 16. perc: 10:7. Ledolgozta hátrányát a Dunaújváros, amely ötre növelte a különbséget. Triscsuk már kilenc gólnál tartott, csapata néggyel vezetett az első félidő után.

Jól kezdte a második játékrészt a hazai együttes, a németek védekezése sebezhető volt, 34. perc: 21:15. Egyre keményedett a küzdelem, iszonyatosan elszánt volt a magyar csapat, de a Metzingen sem adta olcsón a bőrét.

Konkoly Csaba a 42. percben, 23:17-nél időt kért, együttese egy jobb időszak után leereszteni látszott. Mentek előre a németek becsülettel, de a Kohász támadásban és védekezésben is jobb volt vetélytársánál, kézben tartotta a meccset. 49. perc: 25:18.

Hét perccel a vége előtt megint nyolc találat volt a különbség, innen már csak elrontani lehetett. Nem rontotta el az Újváros, amely teljesen megérdemelten nyerte el idén az EHF-kupát.

Eredmény: Dunaújvárosi Kohász-TuS Metzingen 29:21 (18:14). Veszprém Aréna, 4500 néző. V.: Kijauskaite, Zaliene (litvánok). Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye, Triffa (kapusok), Hajtai, Triscsuk 11 (4), Azari 6, Takács 2, Szalai 3, Vincze 2, Bulath 3 (2), Klujber, Tomoriné, Kovács A. 2, Ferenczy, Kovács K., Horváth, Nick. Edző: Zdravko Zovko. A Metzingen gólszerzői: Zapf 5 (1), Loerper 4 (2), Loseth 8, Grossman 1, Weigel 1, Michielsen 1, Temes 1 (1). Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 8/6, ill. 5/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!