Sportvilág

2017.07.23. 18:27

Vizes vb: micsoda bronzérem!

Magyarország megszerezte első érmét, fantasztikus teljesítménnyel, elképesztő bravúrral bronzérmet szerzett a 4X100-as férfi gyorsváltó a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.

B. Virág Rita

Nehéz szavakat találni a 4x100-as férfi gyorsváltó teljesítményére. A Duna Arénában megrendezett fináléban a csodás hazai publikum, a tízezer néző buzdítása mellett a a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd kvartett zseniális produkcióval szerzett bronzérmet. A fiúk közül a kezdő ember Kozma Dominik 48.26 másodpercre javította országos csúcsát 100 méter gyorson, de összesítésben a váltó is fantasztikus magyar rekordot, új hazai csúcsot ünnepelhetett 3:11.99 perccel.

További magyar vonatkozású hír, hogy Hosszú Katinka a legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 vegyes fináléjába, ugyanitt Jakabos Zsuzsanna kiesett.

Női 400 gyorson Kapás Boglárka az ötödik, Késely Anna pedig az előkelő hatodik helyet szerezte meg a szám döntőjében.

Szilágyi Liliána 100 pillangón, Cseh László 50 pillangón maradt le a fináléról. Ugyancsak búcsúzott Gyurta Dániel 100 mellen.

Hétfőn Hosszú Katinka a 200 vegyes mellett 100 háton is rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!