Sportvilág

2015.10.07. 11:46

Vívóarany, ezüst, és bronz

A nemrég felújított Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok vívótermében rendezték meg, szeptember végén a veterán vívók Nemzetközi Budapest Bajnokságát.

Bényi Kálmán

A verseny jó felkészülés volt a közelgő limogesi világbajnokságra. A negyven plusz korosztály kard versenyén a BVSC színeiben induló, korábban VDDSE-s dr. Kocsis Miklós bronzérmet szerzett. Az ötven plusz korosztályban a VESC-es Szalay Károly két fegyvernemben is rajthoz állt. Tőrvívásban, 8. helyezést ért el. Párbajtőrben, mely a vb szempontjából fontos verseny volt számára, jó vívással, a dobogó második fokára állhatott fel. A hatvan plusz kategóriában a Veszprémi Egyetem színeiben Imreh László a párbajtőr versenyen az örök rivális dr. Pap Jenőtől kapott ki a döntőbe jutásért, hosszabbítás után, így bronzérmes lett. Tőrben, ahol egyedüli magyar induló lesz a vb-n, megnyerte a versenyt. Az első helyért, aranyérmet és egy díszes kupát vehetett át a szervezőktől. Az elért jó eredmények tükrében veszprémi vívók bizakodva várhatják az október végén Franciaországban sorra kerülő világbajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!