Sportvilág

2016.08.30. 20:40

Úszó-vk - Hosszú Katinka három számban győzött

Hat döntőjéből hármat megnyert Hosszú Katinka a rövidpályás úszó világkupa-sorozat második versenyének keddi nyitónapján Berlinben.

A riói játékokon három aranyat és egy ezüstöt gyűjtött magyar úszó, aki 2012 óta eddig minden évben megnyerte a vk összesített pontversenyét, a sorozat múlt heti első állomásán, a franciaországi Chartres-ban hét számban diadalmaskodott, emellett három ezüstöt és egy bronzot is szerzett.   

A berlini viadal másik magyar résztvevője, Jakabos Zsuzsanna másodikként zárt 200 m vegyesen (2:06.29) és 800 m gyorson (8:22.91), harmadik lett 200 m gyorson (1:55.40), míg 50 m gyorson ötödikként csapott célba (24.65). Szerdán mindketten tovább gyarapíthatják sikereiket.    

A férfiak 100 méteres vegyesúszásában megdőlt a világcsúcs: az orosz Vlagyimir Morozov 50.30 másodperccel csapott a célba, három tizeddel megjavítva múlt pénteken, Chartres-ban elért saját rekordját.   

Tavaly a riói olimpiára tekintettel 50 méteres medencében rendezték meg a pénzdíjas széria egyes viadalait, az idén viszont már ismét 25 méteres uszodákban zajlik a kilenc állomásból álló versenysorozat. A vk összdíjazása hasonló a tavalyihoz: a nemzetközi sportági szövetség (FINA) több mint kétmillió dollárt oszt szét a legjobbak között.

A következő viadal Moszkvában lesz szombaton és vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!