Sportvilág

2017.08.03. 19:09

Szép volt, Videoton! - Az utolsó magyar kupacsapat bravúrral maradt állva

FELCSÚT, VESZPRÉM - Ledolgozta hátrányát és bejutott a labdarúgó Európa Liga következő körébe a Videoton FC, amely csütörtökön az esélyesebb francia Bordeaux csapatát ejtett ki.

Horváth Gábor

Videoton-Bordeaux 1:0 (1:0)

Pancho Aréna. Videoton FC: Kovácsik - Szolnoki, Fiola, Juhász, Stopira - Suljic (Tamás, 88.), Varga, Pátkai, Nego - Scepovic (Lazovic, 46.), Henty (Szabó, 95.). Edző: Marko Nikolic.

Bordeaux: Costil - Gajic, Toulalan, Lewczuk, Sabaly - Vada (Mendy, 46.), Plasil (Touré, 78.), Sankhare - Malcolm, Kamano, Laborde (Contento, 49.). Edző: Jocelyn Gourvennec.

A 2:1-es francia sikert hozó első meccs után a visszavágón volt esélye kiharcolnia a továbbjutást a Videotonnak. A székesfehérváriak ennek megfelelően kezdtek, a kezdőrúgástól kezdve nagy nyomást helyeztek a vendégekre. Scepovic azonnal nagy helyzetbe került, de nem találta el jól a játékszert, amely kapu mellé szállt. A 3. percben ismét Scepovic előtt adódott lehetőség, lövése ezúttal pontos volt, a labda be is akadt volna a bal alsóba, Costil óriási védett.

A folytatásban felébredtek a franciák, de továbbra is a házigazda volt aktívabb.

A 24. percben a remekül futballozó nigériai Henty próbálkozott, a kapus hárított.

A játékrész második felében a vendégek jobban figyeltek, szorosabban zártak. A 37. percben jött a Bordeaux első nagy helyzete, szerencsére a közeli fejesnél a játékszer elment a kapu előtt keresztbe.

A félidő hajráját megnyomta a Videoton, amely beszorította ellenfelét. Szolnoki bombáját még védte Costil, Stopira fejesénél azonban már tehetetlen volt. A labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba, 45+5: 1:0.

A második játékrész francia kiállítással kezdődött, Sabaly kapta meg második sárga lapját.

A 49. percben Henty került remek helyzetbe, de a kapu előtt „eltörte” a labdát.

A folytatásban elsősorban a mezőnyben küzdöttek a felek, majd a Bordeaux igyekezett erősíteni, s a labdát tartva nyomás alá helyezni a hazaiakat.

A 67. percben Henty játszotta magát gyönyörűen tisztára egy indítás után, ziccerbe került, lövését azonban Costil ki tudta ütni.

Egy perccel később Varga is megkapta második sárga lapját, a székesfehérváriak is megfogyatkoztak. Izgalmas hajrá ígérkezett.

A Bordeaux nagy erőket mozgósított az egyenlítésért és a továbbjutás kiharcolásáért.

A 83. percben a csereként beállt Touré szabadrúgásánál kellett résen lennie Kovácsiknak. A másik oldalon Lazovic próbálkozott, a labda a jobb kapufa mellett zúgott el.

A végén a feszültség is nagy volt a pályán. A játékvezető - az ivószünet miatt is - hét percet hosszabbított.

Szerencsére a franciáknak nem jött össze az egyenlítés, a Videoton kiejtette a Bordeaux csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!