Sportvilág

2017.07.30. 14:04

Ötödik helyen a junior válogatott

CHÉRAGA, VESZPRÉM Mindkét helyosztót sikerrel abszolválta a magyar férfi junior kézilabda-válogatott, így az ötödik helyen végzett az Algériában zajló világbajnokságon.

B. Virág Rita

Miután a későbbi döntős, Spanyolországtól hosszabbításban egy gólos vereséget szenvedtek Gyurka János szövetségi kapitány tanítványai (29-30), így az 5-8. helyért folytathatták.

A magyar együttes előbb Tunéziát fektette két vállra 34-30-ra, majd vasárnap Macedónia ellen már az 5-6. hely volt a tét.

Fotó: IHF

A helyosztón 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Török, Kovács és Tóth góljaival 12-9-re meglépett a magyar alakulat. A félidő 14-11-es magyar vezetéssel ért véget.

Mindkét kapus, Rózsavölgyi és Pásztor is kiváló napot fogott ki, előbbi 42, utóbbi 50 százalékkal teljesített. A második félidőben Varju duplájával és Kovács találatával 17-12-re alakult az eredmény. Szépen tartotta a különbséget a magyar együttes a meccs végéig (26-22) és biztosan szerezte meg a bravúros ötödik helyet.

A világbajnokság All Star csapatában Győri Mátyást, a Füredről a Telekom Veszprémhez igazoló irányítót is beválasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!