Sportvilág

2017.08.16. 15:50

Optimizmussal várják a csatát

BELGRÁD, SZÉKESFEHÉRVÁR Az Európa Liga főtáblára jutásáért játszik a Videoton labdarúgó-együttese a szerb Partizan Belgráddal. Az első mérkőzést idegenben tartják, csütörtökön 20.30 órai kezdettel.

B. Virág Rita

Korábbi büntetése miatt üres lelátók előtt rendezik meg a Videoton elleni EL playoff mérkőzést.

A Partizan edzője, Miroslav Djukic a Sportske.net-nek nyilatkozva elmondta, a helyi szurkolók nagyon hiányoznak majd a találkozóról és a minőségi ellenfél sem könnyíti meg a helyzetüket.

- Mindig optimista vagyok, nem gondolok a vereségre, és ezt a mentalitást várom a csapattól is. Komoly ellenfelet kaptunk, azonban a mi csapatunk nagyon jó, hétről hétre folyamatosan fejlődik. Készen állunk, nemcsak a mérkőzésre, hanem a továbbjutásra is - fogalmazott a szerb tréner.

Kovácsik Ádám székesfehérvári kapus (b2) és csapattársai, Szolnoki Roland (j2) és Fiola Attila (j) ünnepelik a Girondins Bordeaux elleni továbbjutást Fotó: MTI

A Videoton alakulata szerdán délelőtt elutazott Szerbiába és 12 óra magasságában meg is érkezett Belgrádba.

Az ellenfélről tudni érdemes, hogy a Szerb Szuperligában, vagyis a helyi élvonalbeli bajnokságban jelenleg a negyedik helyen áll öt forduló után. Négy sikert szerzett, egyszer pedig kikapott.

Juhász Roland, a Videoton csapatkapitánya a klub hivatalos honlapján beszélt arról, hogy harcos mérkőzésre számít a Belgrád ellen.

- Marko Nikolics nagyon aprólékosan, minden részletre kiterjedően felkészített bennünket a Partizanból. Semmiképp sem szeretnénk abba a hibába esni, mint a Bordeaux elleni első meccsen, amikor nem úgy kezdtük a találkozót, ahogy kellett volna. Az utolsó három meccsünkön nem kaptunk egy gólt sem, bízom benne, hogy ez a jó sorozatunk nem szakad meg Belgrádban sem - fogalmazott a játékos a vidi.hu-n.

Szerbiában üres lelátók várják a csapatokat, viszont a hazai, felcsúti visszavágóra már minden jegy elkelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!