Sportvilág

2016.12.05. 19:33

Női kézilabda Eb - Sokk a nyitányon, ez rémisztően gyenge volt!

Malmö, Veszprém - Nem várt gyenge teljesítménnyel rukkolt elő a magyar női kézilabda-válogatott első mérkőzésén a Svédországban zajló Európa-bajnokságon.

Horváth Gábor

A mieink új szakvezetővel, a dán Kim Rasmussennel, és egy viszonylag fiatal kerettel, több újonccal készültek a Csehország elleni Eb-nyitányra. A találkozó esélyese a magyar válogatott volt, már csak azért is, mert a cseheknak még sosem sikerült győzniük ellenünk.

Sajnos ez a sorozat megtört. Nemzeti együttesünk az első félidőben gyenge támadójátékot mutatva üldözte ellenfelét, amely végig vezetett.

A folytatásban aztán úgy tűnt, Görbicz Anitáék magukra találnak, hiszen elsöprő erővel kezdték a második játékrészt. Zsinórban négy gólt lőttünk és már mi vezettünk, 36. perc: 14:13.

Együttesünk (pirosban Klivinyi Kinga) rossz napot fogott ki (Archív-fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A cseheknek azonban volt válaszuk, egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek (47. perc: 18:18:), aztán megint vetélytársunk került fölénybe. Hiába volt meg még az esély a hajrában is, rengeteget hibáztunk és Csehország megérdemelt győzelmet aratott. Eredmény: Magyaro.-Cseho. 22:27 (10:13). Szerdán Dánia ellen folytatjuk a szereplést.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!