Sportvilág

2017.03.15. 15:50

Három a győri igazság (is)? - Nehéz mérkőzések előtt áll az ETO

Győr - A Metz Handball elleni negyeddöntővel folytatja Bajnokok Ligája-szereplését a Győri Audi ETO KC, amely a csoportkört követően a középdöntőt is elsőként zárta.

Horváth Gábor

Eddig igazán kiváló szezont futnak a győri kézilabdás hölgyek, persze - ahogyan mondani szokás - a neheze még hátravan. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC áprilisban a francia Metz Handball csapatával vív meg a budapesti rendezésű négyes döntőbe kerülésért a BL-ben. Lássuk, milyen eredményekkel jutott idáig Ambros Martin alakulata!

Görbicz Anitáék a csoportkör C jelű négyesében az el-ső helyen végeztek. A győri együttes 10 pontot gyűjtött, négy egységgel megelőzve a CSM Bucurestit és az FC Midtjyllandot, nyolccal pedig a Rostov-Dont. A magyar bajnok egyetlen vereségét Dániában szenvedte el, november közepén a Midtjylland 27:23-ra győzött ellene.

A legrangosabb nemzetközi kupasorozat középdöntőjében szintén az élen zárt az Audi ETO. Itt is csupán egyszer vesztett pontot a csapat, a Larvik épp Győrben tréfál-ta meg (27:27) a zöld-fehéreket, akik azonban idegenben, az utolsó körben visszavágtak (25:26) a norvégoknak.

A másik középdöntős csoport - amelyben a Ferencváros másodikként végzett - negyedik helyezettje, a Metz messze nem volt ilyen magabiztos, amely persze nem jelenti azt, hogy ne kelljen száz százalékkal koncentrálnia az ETO-nak a közelgő negyeddöntőben.

Az Audi Győri ETO (zöld szerelésben Hársfalvi Júlia) remekül vette eddig az akadályokat mind a BL-ben, mind az NB I-ben Fotó: Ugray Adrián

A győriek természetesen minden lehetséges fronton érdekeltek a szezonban. A bajnokságban ellenállhatatlanul menetel a címvédés felé az ETO, amely veretlenül vezeti a ligát. Jelenleg 16 siker mellett egy döntetlenje van, március elsején a nagy rivális FTC otthonában végzett 28:28-ra az alakulat.

A Bajnokok Ligája negyeddöntős párharca előtt a győriek megharcolnak a Magyar Kupa-sikerért. A sorozat négyes döntőjének a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok ad otthont, Görbicz Anitáék április elsején a Debrecennel játsszák az elődöntőt, a hajdúságiak a papírforma szerint nem jelenthetnek akadályt az ETO-nak, amely másnap a Ferencváros-Dunaújváros meccs győztesével ütközik meg a fináléban.

A Győr elsődleges célja nyilván az BL-trófea elhódítása, főképp, hogy tavaly óriási csatában, hétméteresekkel alulmaradt a bukarestiekkel szemben a Papp László Sportarénában rendezett döntőben. Emellett természetesen a magyar bajnoki és kupacímet is vinné az ETO, amely - a már megtörtént igazolásokat és a további tervezett csapatépítést látva - a jövőben jelentősen átalakul, még tovább fejlődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!