Sportvilág

2016.02.03. 10:28

Futsal Eb: helytálltunk a világ egyik legjobbja ellen

Belgrád, Veszprém - Papírformát nem sikerült borítania, ezzel együtt remekül helytállt a magyar válogatott a futsal Európa-bajnokság nyitányán.

Horváth Gábor

A mieink a világranglista vezető Spanyolország ellen léptek pályára és kaptak ki 5:2 arányban.

A tisztes helytállás és a minél jobb gólkülönbség kivívása volt a Sito Rivera által vezetett magyar válogatott célja, mert győzelemben, pontszerzésben reálisan nem reménykedhettünk a belgrádi Eb első körében.

Nos, kissé megilletődve kezdtük a meccset, ellenfelünk fölényben volt, de aztán nyugodtabb, taktikus játékkal nekünk is sikerült helyzeteket kidolgoznunk. Sajnos a lehetőségek kihasználatlanul maradtak, míg a spanyolok épp az 1. FC Veszprém játékosának, Németh Péternek az öngóljával vezetést szereztek, az első félidőt követően pedig három gól volt az előnyük.

A folytatásban aztán még bátrabbak voltunk és a szerencse is mellénk állt. Dróth Zoltán gyönyörű szabadrúgásgólt akasztott a világ egyik legjobb csapatának hálójába. Erre Spanyolország két találattal válaszolt, azonban a hajrában Dróth remek egyéni alakítás után beállította a végeredményt. Összességében nagy csatára késztettük a spanyolokat, ami mindenképpen bíztató a csütörtöki, ukránok elleni folytatásra nézve. Eredmény: Spanyolország-Magyarország 5:2 (3:0). Gólszerzők: Németh (öngól, 8.), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.).

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!