Sportvilág

2016.07.22. 16:25

Egyetlen magyar csapat maradt

Csak egyetlen magyar labdarúgócsapat maradt állva a nemzetközi porondon.

Horváth Gábor

A héten a Ferencvárosi TC alulmaradt az albán Partizani Tiranával szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így meglepetésre első párharca után búcsúzott az idei nemzetközi küzdelmektől.

Az Európa Ligában csütörtökön a Debreceni VSC és az MTK Budapest nem élte túl a selejtező második fordulóját. Előbbit a fehérorosz Zsodi-no, utóbbit az azerbajdzsáni Qabala ejtette ki.

A Videoton FC Géresi Krisztián (jobbra) találatával egyenlített szerb ellenfele otthonában Fotó: MTI

Csak a Videoton FC tudta kiharcolni a továbbjutást, a székesfehérváriak szerb vetélytársuknál bizonyultak jobbnak.

Az egyedüliként versenyben maradt magyar csapat a liechtensteini Vaduzt búcsúztató dán Midtjyllanddal találkozik a selejtező harmadik fordulójában.

Eredmény, Európa Liga-selejtező, 2. forduló, vissza- vágó: Cukaricki (szerb)-Vi-deoton FC 1:1 (1:0). Belg- rád. V.: Alexandre Boucaut (belga).

Gólszerzők: Fofana (13.), illetve Géresi (76.).

Sárga lap: Obeng (71.), Matic (83.), Mandic (87.), illetve Simon (62.), Szolnoki (83.).

Továbbjutott: a Videoton 3:1-es összesítéssel.

A Cukaricki kezdte jobban a találkozót, és korán sikerült betalálnia, ezzel egyetlen gólra csökkentette a hátrányát. A Videoton ezt követően már jobban futballozott. A folytatásban a Cukaricki birtokolta többet a labdát, de a hazaiak egyáltalán nem jelentettek veszélyt Kovácsik kapujára. A hajrában aztán Géresi végleg eldöntötte a továbbjutást.

Címkék#foci#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!