Sportvilág

2015.10.03. 20:12

Bundesliga: három sima hazai Bayern–Dortmund

Stieber Zoltán, a Hamburg és a magyar labdarúgó-válogatott középpályása úgy véli, hogy a Bayern München nyeri a Dortmund elleni vasárnapi rangadót.

Tóth Gábor

Erős a vasárnapi Bundesliga- program: pályára lép a hazai és a nemzetközi porondon is remeklő Schalke, most rendezik az ősz rangadóját, a Bayern München–Dortmund derbit, a Bajnokok Ligájában a Barcelonát majdnem meglepő Leverkusen pedig hazai pályán javíthat.

FC Schalke 04–1. FC Köln (15.30, Eurosport2):

– A Schalke remek csapat, ráadásul jól kezdte a bajnokságot, ott van a közvetlen élbolyban, és az Európa-ligában is remekel – fogalmazott a tízszeres válogatott Stieber Zoltán. – Van olyan bő, erős kerete, hogy mind a két fronton komoly célokat tűzzön ki maga elé. De a Köln is masszív, szervezett gárda, évről évre fejlődik, idén talán odaérhet nemzetközi szereplést érő pozícióba. Továbbá képes a meglepetésre. Nagy csatára van kilátás, de hazai pályán a Schalke nem hibázik, behúzza a meccset, nyer mondjuk 2:1-re.

Bayern München–Borussia Dortmund (17.30, Eurosport2):

– Egymás ellen a két óriás, az abszolút rangadó, a fél világ nézni fogja a meccset. A Bayern nem csak a német labdarúgás, hanem a világ futballjának is meghatározó csapata. Leszámítva az elmúlt szezont, a Dortmund is rendre ott van a legjobbak között. Mindkét csapat látványos, gólerős, gyors, minőségi futballt játszik. Igaz, a Borussia kisebb hullámvölgybe került, hiszen a legutóbbi két bajnokiján és csütörtöki Európa-liga-mecs-csén is csak döntetlent játszott. A Bayern viszont nem lassít, menetel rendületlenül – sőt egyre jobban teljesít. Mivel az ilyen nagy mérkőzéseket a pillanatnyi forma dönti el, ezért szerintem a Bayern gyűjti be a három pontot. A Dortmund harcol majd becsülettel, de végül nem bírja tartani a lépést, és elszenvedi az első vereségét a szezonban. Nyer a München 3:1-re.

Bayer 04 Leverkusen–FC Augsburg (17.30):

– A tavalyi szezon meglepetéscsapata, az Augsburg kisebb krízisbe került. Tavaly remekül szerepelt, kijutott a nemzetközi porondra – a klub történetében először. Ám ehhez a kettős terheléshez minőségi és nem utolsósorban bő keretre van szükség. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az Augsburgnak túl nagy falat az Európa-liga, ráadásul ennek következtében a bajnokságban is botladozik: tavaly a dobogóért harcolt, most egyelőre a bentmaradásért küzd, eddigi hét bajnokijából csak egyet nyert meg. A Leverkusen viszont stabil csapat, komoly háttérrel, megbízható teljesítménnyel, idén is komoly célokért küzd – és jól erősített a nyáron. Kedden például Bajnokok Ligája-meccset játszott Barcelonában, és a 80. percig győzelemre állt, igaz, végül kikapott. A Leverkusennek vannak olyan játékosai, akik egyedül is képesek eldönteni a meccseket, ráadásul könnyen, gyorsan alakít ki helyzeteket a csapat. Nem vitás, hogy legyőzi az Augsburgot, biztosan, két, de lehet hogy három góllal – zárta szavait Stieber Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!