Sportvilág

2017.01.11. 12:01

Alig bírt a Veszprémmel a Bayern

Kétszer is játszottak a Bayern München ellen a veszprémi futballisták, akik nem vallottak szégyent a hagyományos németországi megmérettetésen.

Horváth Gábor

A Veszprém FC USE két csapattal is képviselte Magyarországot a Sonnenland- Cup 2017 elnevezésű utánpótlás labdarúgótornán, amelyen olyan egyesületek fiataljai léptek pályára, mint a német Bayern München, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart, az angol FC Liverpool, Tottenham Hotspur vagy a skót Glasgow Rangers.

A Passauban rendezett műfüves megmérettetésen 105 csapat több mint ezer játékosa szerepelt. A veszprémiek C (2002/2003-ban születettek) és a D kategóriában (2004/2005-ben születettek) voltak érdekeltek.

A Palotai Nándor-Donát Máté edzőpáros vezette C korcsoportos csapatnak kvalifikációs tornán kellett részt vennie. A fiúk kezdésként simán verték a JFG Zwieseler Winkel együttesét (4:0, a veszprémiek gólszerzői: Jánó 2, Janás, Kertész), majd gól nélküli döntetlent játszottak a SpVgg Niederalteich alakulatával. A Grazer AK elleni meccs 2:2-es döntetlent (g.: Papp, Kertész) hozott, a VFC USE így csoportmásodikként végzett, és a négy közé jutást a másik csoportban második, teljesen azonos mérleggel záró 1. FC Passau elleni büntetőpárbaj döntötte el. Ebben a magyarok 4:2 arányban alulmaradtak.

Az osztrák Schärdingben rendezett kvalifikációs viadalon lehetett javítani, azaz kivívni a döntős szereplés jogát. Ehhez a tízcsapatos, két ötös csoportra osztott tornán elsőként kellett végezni. A bakonyiak vereséggel kezdtek, 3:0-ra kaptak az Altereningtől, a folytatásban azonban 7:1-re (g.: Kertész 4, Rédling 2, Kovács) verték a Senftenback alakulatát, majd legyűrték az Estenberg (3:1, g.: Kárpáti, Papp, Jónás) és a Schärding (3:0, g.: Papp, Jónás, Kárpáti) együttesét is.

Alaposan belelendült a veszprémi csapat, amely az elődöntőben a torna egyik nagy esélyesét, az addig veretlen Union Linzet fektette két vállra (2:0). A fináléban a GAK Juniors volt az ellenfél, a VFC USE remekül helyt-állt, ám sajnos az utolsó percben kapott szabadrúgásgóllal végül alulmaradt. Ezzel nagy lehetőséget szalasztott el a csapat, amely a nagydöntőben német és angol sztárklubok ellen léphetett volna pályára.

A D korcsoportban Kozma Csaba együttese hozta első két csoportmeccsét - 2:1 (g.: Petres, Leidl) az SV Schalding Heining, 1:0 (g.: Horváth) a TSV Waldkirchen ellen -, majd úgy játszott döntetlent a Bayern Münchennel, hogy a nagynevű vetélytárs 18 másodperccel a vége előtt egalizált, a veszprémiek gólját Leidl szerezte. Az utolsó csoportmeccsen a VFC USE Petres duplájával verte (2:1) a FC Dingolfinget.

Az elődöntőben hiába szerzett vezetést a bakonyi alakulat, a Deggendorf kibabrált a magyarokkal, 2:1-re (g.: Horváth) legyőzve őket. A bronzmeccsen a Bayern volt az ellenfél, a rendes játékidőben nem született a gól, a hosszabbításban pedig a németek bizonyultak jobbnak.

Összességében a veszprémiek nem vallottak szégyent, a legtöbb ellenfelüket legyőzték, és nem sok hiányzott a kiugró eredményhez. A fiatalok hazautazás előtt megtekintették Passau nevezetességeit, és a szervezőktől már most meghívást kaptak a jövő évi tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!