Sportvilág

2017.08.23. 15:35

A csoportkörbe jutás lesz a tét a Videoton számára

SZÉKESFEHÉRVÁR Ha csupán a statisztikákra hagyatkoznánk, akkor a Videoton biztosan továbbjutna a szerb Partizan Belgrád ellen a labdarúgó Európa Liga playoff körében.

B. Virág Rita

A Videoton az elmúlt héten 0:0-s döntetlent ért el Belgrádban, így a csütörtöki, felcsúti visszavágó előtt joggal bizakodhat.

A fehérvári klub hivatalos oldalának készítői átböngészték az elmúlt évek statisztikáit és amióta bevezették a rájátszás elnevezésű, utolsó selejtező kört, azóta tizenhat 0:0-ra végződött első mérkőzés után tizenegyszer az a csapat jutott be a csoportkörbe, amely hazai környezetben játszott a visszavágón. Épp a Videoton is erősíti ezt a statisztikát, hiszen 2012-ben a török Trabzonspor Kulubu otthonában 0:0-val zárult az odavágó, sőt a második találkozón, Fehérváron is ugyanez lett az eredmény, s végül a házigazdák tizenegyesekkel, 4:2-re nyertek és a csoportkörbe kerültek.

Óriási lehetőség kapujában áll a Videoton, négy év után újra csoportkörbe juthat
Fotó: MTI

Persze nemcsak a számok szólnak a Vidi mellett. A magyar együttes kifejezetten jó formában várhatja a visszavágót. Ezt bizonyítja, hogy eddig ebben a szezonban csupán egyetlen alakulat, a francia Bordeaux tudta két vállra fektetni.

A felcsúti arénában telt ház várja majd a csapatokat. A találkozót az angol Ande Marriner játékvezető fújja. A 46 éves spori 2013-ban FA Kupa-döntőt is vezetett a Wembley stadionban, szóval rutinos, tapasztalt sípmester. Ő vezette például 2010-ben a Dinamo Zágráb-Győri ETO EL playoff mérkőzést is.

A Videoton-Partizan meccs 20 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!