Sportvilág

2017.01.17. 20:15

A cél már a harmadik hely

Gulyás Péter szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak felszabadultabban kellene örülniük Chile hétfői legyőzésének.

Meg kell tanulnunk megnyerni a mérkőzéseket, ez nehéz feladat. Felszabadultabban kellene örülnünk a sikernek, mert nem könnyű mecs-csen győztünk" - nyilatkozott a lefújás után a Telekom Veszprém játékosa, aki harminc percet töltött a pályán és két góllal járult hozzá a dél-amerikaiak 34:29-es legyőzéséhez.

Gulyás kifejtette, hogy az ellenfelük játékstílusa nem volt megszokott, azaz nem felejtettek el védekezni, csak időbe telt, amíg semlegesíteni tudták a chileiek kiváló cselezőképességét.

A balkezes kézilabdázónak ez volt az első meccse a tornán, ugyanis a sérült csapatkapitány, Nagy László helyett hétfő délelőtt került a keretbe, de számít rá, hogy lesz még egy csere a világbajnokság folyamán.

Várjuk, hogy Nagy László visszatérjen. Az is elképzelhető, hogy én kerülök ki, de addig igyekszem segíteni a csapatot, ahogyan ma is törekedtem rá. Eleinte nagyon jólesett a játék, később persze egy kicsit elfáradtam" - mondta Gulyás.

Császár Gábornak ezúttal csak nyolc perc jutott, de minden hétméteresét értékesítette, így négy góllal zárta a találkozót.

A magyar férfi kézilabda-válogatott (balról Mikler, aztán Ancsin, Gulyás és Jamali) a csoport harmadik helyét célozta meg Fotó: francehandball2017.com

Nagyon fontos volt, hogy elkezdjük gyűjteni a ponto-kat és legalább a harmadik helyet megszerezzük a csoportban. A győzelemnek örülhetünk, de a játékkal nem lehetünk teljesen elégedettek" - nyilatkozta a svájci Kadetten Schaffhausen légiósa.

Az irányító úgy fogalmazott, hogy részükről sokkal több volt ebben a mérkőzésben, a chileiek pedig extrát nyújtottak:

Élmény volt nézni őket, de mindezt a mi kárunkra tették, mert rengeteg gólt kaptunk, ilyen csapat ellen ennyi megengedhetetlen."
Ami a magyarok támadójátékát illeti, Császár elismerte, hogy kihagytak néhány ziccert, ami lehet, hogy más ellen nem fért volna bele, de lőttek 34 gólt, ezért szerin-te ezzel nem volt olyan nagy gond.

Lékai Máté is elismerte, hogy Chile együttese attraktív, jó kézilabdát játszott:

Ezt tudtuk előre, de nem sikerült hatvan percen keresztül magas szinten tartanunk a védekezést, pedig az a játékunk alapja. Ezt elemeznünk kell" - vélekedett a veszprémiek irányítója.

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27:23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31:28-ra kaptak ki a roueni C csoportban, következő ellenfelük pedig Szaúd-Arábia csapata lesz szerdán 14 órától. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az ötödik és hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését.

A magyar együttes pénteken Fehéroroszországgal meccsel.

A védekezéssel problémák voltak

Javier Sabate magyar szövetségi kapitány a Chilével játszott meccs után elmondta: főleg a védekezésben voltak problémáik az alacsony súlypontú ellenféllel szemben.

- Amikor hátul eredményesek voltunk, akkor elöl is tudtunk futni és gólokat szerezni, növelni az előnyünket. Amikor ez nem sikerült, zsinórban kaptuk a gólokat. A 34 szerzett találatnak örülök, és természetesen a győzelemnek is. Chile nagyot küzdött, de végig kontroll alatt tartottuk a meccset.

Dolgozunk tovább, védekezésben igyekszünk előrelépni - nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!