Sport

2017.02.18. 18:34

Zsebben a két pont

Veszprém – Tizenegy gólos, könnyed győzelmet aratott a Veszprémi KKFT alakulata a sereghajtó Pénzügyőr ellen a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Veszprémi KKFT–Pénzügyőr SE

39:28 (17:13)
Veszprém, 100 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann. Veszprémi KKFT: Andorka – Bándi, Szobol 10, Heiczinger 3, Füleki 2, Márton 8, Bonyhádi 3. Csere: Koncz, Szász (kapusok), Éles B. 6 (1), Kovács Gy., Lovas 1, Márkus 2, Végh 3, Vasvári G. 1, Tóth M. Edző: Éles József, Pásztor István.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

A tavaszi szezonban első hazai mérkőzésén lépett pályára a Veszprémi KKFT a férfi kézilabda NB I/B-ben, amely a tabella utolsója ellen kötelező győzelemre készült. A találkozó pikantériáját az adta, hogy a veszprémiek kispadján, Éles József párjaként, az a Pásztor István ült, akit tavaly neveztek ki a Pénzügyőr szakmai igazgatójának. Ráadásul a két egyesület együttműködési megállapodást kötött, így érdekes volt, hogy most ellenfélként álltak egymással szemben.

Az első 13 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok (6:6), aztán Szobol és Márton találataival 11:8-ra meglépett a házigazda. A vendégek a következő percekben 11:10-re szépítettek, ráadásul emberhátrányban sikerült a felzárkózás.

A játékrész hajrájában Szobol és a kiválóan irányító Éles Benedek vezérletével 17:13-ra meglógott a házigazda.

Három gyors veszprémi találattal indult a második félidő (20:13), ezek után viszont a Pénzügyőr pillanatai következtek, egy 5:2-es szériával 22:18-ra zárkózott fel a sereghajtó. Rendezte sorait a VKKFT, mind támadásban, mind védekezésben jobban összpontosított és ennek köszönhetően a 48. percre behozhatatlan előnyre tett szert (30:20).

A hajrában már csak az volt kérdéses, mekkora különbséggel nyer majd a Veszprém.

A VKKFT megérdemelten nyert ilyen arányban is, és ezzel egy helyet előrelépett a tabellán, megelőzve a tíz pontos NEKA-t.

Éles József: - Az őszi játékunkhoz képest sikerült előre lépnünk, végre tudtunk gyors gólokat szerezni. Szerintem a Pénzügyőr nem adott ki mindent magából, emiatt kissé edzőmeccs hangulata volt a találkozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!