Sport

2015.06.26. 10:59

Wieder Ilona bajnoki címe

A veszprémi Wieder Ilona kétszer is dobogóra állhatott a tájfutó középtávú egyéni és váltó országos bajnokságon, amelynek Mánfa adott otthont.

Horváth Gábor

- Idén a Mecsek meredek hegyoldalain dőlt el, ki vívja ki Magyarország 2015. évi középtávú országos egyéni, valamint váltó országos bajnoki címét. Mánfa település mellett, a versenyközpontnak otthont adó, Árpád-kori templom környezete szolgált festői háttérként a kétnapos megmérettetéshez, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai is rajthoz álltak – tájékoztatta lapunkat Mérő Edit.

A Wieder Ilona, Széplaki Erika, Németh Zsoltné alkotta veszprémi váltó ezüstérmet szerzett (Fotó: Marton Balázs)

A veszprémi klub tájfutó szakosztályának sajtóreferense elmondta: a jellegzetes, meredek oldalak és mély vízmosások között, fizikailag és technikailag egyaránt erős kihívást jelentő terepen kellett helyt állniuk a résztvevőknek. Az indulók egyöntetű véleménye szerint a rendezők maximálisan kihasználták a terület adottságaiban rejlő lehetőségeket, és országos bajnoksághoz méltó, színvonalas pályákat tűztek ki.

- Versenyzőink mind egyéniben, mind csapatban sikeresen vették az akadályokat, és dobogós helyezéseket, valamint további értékes bajnoki pontokat értek el. Különösen a szenior hölgy versenyzőink remekeltek, élükön Wieder Ilonával, aki miután szombaton országos bajnoki címet szerzett, másnap Széplaki Erikával és Németh Zsoltnéval együtt újra felállhatott a dobogóra a váltó versenyszám ezüstérmeseként – tudtuk meg Mérő Edittől.Eredmények, egyéni, N60A: 1. Wieder Ilona. N45A: 4. Németh Zsoltné. F45A: 5. Vass Tibor.

Váltó, N145A: 2. Széplaki Erika, Wieder Ilona, Németh Zsoltné. N14E: 5. Mérő Dominika, Lantai Anna Boróka, Papp Viktória. F16E: 6. Tokai-Kiss Bálint, Etlinger András, Bácskai Péter. N145A: 6. Kapturné Bíró Anna, Palumbi Edit, Böröczkyné Makai Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!