Sport

2017.02.01. 13:32

Vranjes a Telekom új edzője! (frissítve)

Veszprém - Biztossá vált, hogy Ljubomir Vranjes váltja Javier Sabatet a Telekom veszprém magyar bajnok férfi kézilabda együttes kispadján a szezon végeztével!

B. Virág Rita

A mai napon szenzációs bejelentést tett a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese, miszerint a következő évadtól Ljubomir Vranjes veszi át a stafétát Javier Sabate edzőtől, akinek 2017. június 30-án jár le a szerződése.

Az utóbbi hetekben már állandó téma volt, hogy a bakonyi sztárgárdához igazol a svéd klasszis, Ljubomir Vranjes. A világbajnokság ideje alatt is úgy nyilatkozott a szakember, szeretné, ha klubja, az SG Flensburg Handewitt elengedné és nem ragaszkodna ahhoz, hogy 2020. június 30-ig tartó szerződését kitöltse a német egyesületnél.

A Flensburg sportigazgatója, Dierk Schmaschke úgy nyilatkozott, hogy korábban már több klub is megkereste edzőjüket, akit mindannyiszor sikerült maradásra bírniuk, még a Paris Saint Germain ajánlatát is visszautasították.

- A Veszprém különösen vonzó ajánlatot tett és miután Ljubomir többször is kérte szerződése felmondását, illetve, hogy engedjük el, fájó szívvel, de eleget tettünk a kérésének - mondta a sportigazgató, aki nem árulta el a transzfer részleteit, így a kivásárlási árat sem.

Ljubomir Vranjes Fotó: handballveszprem.hu

A 43 éves svéd klasszis tizenegy esztendőt töltött Flensburgban: 2006 és 2009 között játékosként segítette a német klubot, majd 2010-től edzőként, 2011-től vezetőedzőként dolgozott.

Ma Ljubomir Vranjes hivatalos közösségi oldalán is bejelentette a váltást, ahol azt írta, október óta számos álmatlan éjszakája volt, de szeretett volna úgy dönteni, hogy neki és a családjának minél jobb legyen. Tanácsot kért a legközelebbi barátaitól, játékostársaitól is, mielőtt meghozta élete eddigi legnehezebb döntését. Azt írta, új kihívások várják Veszprémben, és a szakmai lehetőségek mellett az is fontos volt neki, hogy közelebb lehet Szerbiához, ahol szülei, rokonai és barátai élnek. Őszintén beszélt arról, hogy a szülei is idősödnek és úgy érzi, neki mellettük is a helye.

Ljubomir Vranjes a Flesnburg hivatalos honlapján úgy nyilatkozott: - Szeretnék méltóképp búcsúzni és a hátralévő hónapokban keményen dolgozunk majd a fiúkkal azért, hogy minél sikeresebb szezont zárjunk.

A Telekom Veszprém 2020. június 30-ig kötött megállapodást a kiváló szakemberrel.

Frissítés:

Miután a svéd szakember, majd a Telekom Veszprém is hivatalosan nyilvánossá tette, hogy a nyártól Ljubomir Vranjes lesz a magyar rekordbajnok új edzője, megszólalt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) is. A szövetség bejelentette, hogy szerződést kötött a 2014-ben a Flensburggal Bajnokok Ligája győzelmet elérő trénerrel, és 2017. július 1-től ő lesz a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Fontos információ, hogy Javier Sabate, eddigi szövetségi kapitány megbizatása január 31-vel lejárt. Az MKSZ arról, hogy ki vezeti a csapatot június 30-ig, a közeljövőben hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!