Sport

2016.05.29. 11:12

Vörösbe borult a kölni Dóm!

Köln - Egyes becslések szerint akár 1500-1800 veszprémi szurkoló is összejött a Dóm téren, hogy együtt éltessék kedvenceiket a Bajnokok Ligája döntő előtt.

B. Virág Rita

Itt Kölnben már hagyománnyá vált, hogy a veszprémi szurkolók vasárnap délben megtöltik a Dóm teret. Az idén sem volt ez másként. Közel kétezer fanatikus gyűlt össze, s bár sokan arra készültek, hogy megmártóznak a szökőkútban, ez nem valósulhatott meg, ugyanis az nem működött.

Fotók: Bényi Kálmán

A veszprémiek vezérszurkolója, Gyurákovics István alaposan kitett magáért, úgy irányította, instruálta társait, mint egy igazi karmester. Az arra járók ámulva lesték a drukkereket, akik megállás nélkül énekeltek, ugráltak, különböző rigmusokat szavaltak.

Ott volt a veszprémi polgármester is Porga Gyula, aki büszkén nézett végig az egységes pirosmezes hadon. A szurkolók között ugyanúgy ugrált és énekelt az egyik ismert bankvezér, ahogy bárki más, de a sorok közt több ismert veszprémit is felismertünk.

Az esemény végén a tömeg elénekelte a Himnuszt és ekkor megérkeztek a Kielce támogatói is, akik a tér másik felét foglalták el. Nem az elfogultság beszél belőlem, de a lengyelek sem számukban, sem az elhivatottságukban nem hasonlíthatóak össze a veszprémiekkel. Igaz ők is hangosak voltak, ám a bakonyi alakulat szimpatizánsai csodálatos és utánozhatatlan hangulatot varázsoltak a térre. A közös éneklést követően mindkét tábor elvonult a Lanxess Arénához, ahol már kinyitottak a büfék és kezdetét vette az újabb dzsembori.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!