Sport

2016.09.17. 06:59

VLS Veszprém: élő tudósítás a stadionból!

Veszprém - Két egyéni hibát kihasználva a Csepel simán 2:0-ra legyőzte a VLS Veszprémet a labdarúgó NB III-ban. A hazaiak ezúttal csak kapufáig jutottak.

B. Virág Rita

VLS Veszprém-Csepel

0:2 (0:1)

Veszprém, 200 néző. Jv.: Derdák M. Veszprémi Labdarúgó És Sportszervező Kft: Zelizi - Krebsz, Kókány, Bognár, Böröczky - Ács, Gunther -Büki, Burcsik, Meiczinger (Szabó P. 61.) - Felber. Edző: Lantai Balázs. Csepel FC: Juhász - Dévai, Haraszkó, Németh G. (Busai 72.), Hesz - Teplán, Takács -Somodi, Szabó Á., Simon (Fisli 75.) - Tóth Cs. Edző: Szabó Zoltán.

Gólszerző: Németh (45+2.), Somodi (62.).

Szállingóznak a nézők, de egyelőre alig vagyunk ötvenen.

A tabellán a Csepel a kilencedik helyen áll, három győzelemmel és három vereséggel. A Veszprém most tizenhatodik, nyeretlen még, három fiaskó mellett háromszor ikszelt.

A stadion gyepét 12 millió forintból újították fel, alácsövezték a pályát, így a fű öntözése és a víz elvezetése nem jelent már problémát.

A Csepel kezdte a játékot. A hazaiak lelkes szurkolói, mintegy tízen, a 3. perc végén hangos dobolással, nótázással hívták fel magukra a figyelmet. A játék zömében a veszprémi térfélen zajlik, a vendégek igyekeznek ráerőltetni akaratukat a hazaiakra.

Az első kisebb, csepeli helyzetig a 8. percig kellett várni: Somodi jobbról, 13 méterről a hosszú sarkot vette célba, a labda néhány centivel a veszprémi kapu mellett suhant el.

Az első negyedóra végére értünk: a VLS eddig alig-alig lépte át saját térfelét, a Csepel teljesen visszaszorítja saját térfelére, azonban a vendégek fölénye elég meddő, mindössze egyszer jutottak el a kapuig.

Most már a Veszprém sem áll helyzet nélkül: a 22. percben Bognár szerzett labdát és 35 méterről, szemfülesen a kinn álló kapus fölött ívelt át, a labda a felső kapufán csattant.

A 24. percben csepeli szabadrúgás következett, 25 méterről, baloldalról. A beívelt labdát Simon Krisztián fejelte kapura, szerencsére pontatlanul.

Az első sárga lapot is kiosztotta a játékvezető, a csepeli Németh Gábor kapta.

A 32. percben Takács a 16-os jobb sarkáról kínálta meg egy lövéssel Zelizit, akinek nem jelentett gondot a labda levadászása.

A 39. percben a Bognár ugratta ki Meiczingert a jobb összekötő helyén, aki lövés helyett a beadást választotta, de a labdába nem tudott senki beleérni.

A 43. percben a Csepel végezhetett el szögletet, a beadásra Tóth Csaba emelkedett a legmagasabbra, a labda centikkel a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret.

Az első játékrész ráadásában Felber Patriknak is felmutatta a játékvezető a sárga lapot.

Az utolsó utáni pillanatban a csepeliek tizenegyeshez jutottak: a jobboldali beadásnál Böröczky kezezett. A büntetőt roppant gyengén végezte el Németh Gábor, Zelizi megfogta, ám a játékvezető újra rúgatta, mert állítólag kimozdult a veszprémi kapus. Másodszorra Németh már nem hibázott, így 0:1-es állásról mehettek a pihenőre a csapatok. Zelizi és Böröczky is sárga lapot kapott.

Megkezdődött a második játékrész.

Az 50. percben Simon egy lövéssel jelezte, hogy tényleg elkezdődött a második félidő.

Az 58. percben Böröczky megkapta második sárga lapját, így kiállította a játékvezető.

Csere: Meiczinger helyett Szabó Patrik érkezett a veszprémiekhez a 61. percben.

A 62. percben röviden hazatett labdára Somodi lecsapott és a veszprémi hálóőr mellett az üres kapuba gurított, 0:2.

A 63. percben Szabó Patrik lódult meg, a 16-oson belül elesett, de a játékvezető sípja néma maradt.

Újabb csere: a 72. percben a csepeli Németh helyett Busai érkezett.

Újabb csere: a csepelieknél Simon Krisztián helyett Fisli került pályára a 75. percben.

A hátralévő időben komolyabb helyzet nem alakult ki. Jobbára mezőnyben folyt a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben.

A Csepel végül 2:0-ra nyert.

Lantai Balázs: - Megint csak magunknak köszönhetjük ezt a vereséget. Mindkét gólt komoly egyéni hiba előzött meg. Az NB III-ban ilyen kapitális hibákat már nem lehet büntetlenül elkövetni. Úgy vélem, mi még tanuljuk ezt az osztályt, sok munka vár még ránk.

Szabó Zoltán: - A győzelmünk teljesen megérdemelt. A Veszprém becsülettel küzdött, további sok sikert neki az NB III-ban.

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!